Clicks142
nl.news
1

Opnieuw: Vaticaan antwoordt met wraakcampagne op de evaluatie dat Franciscus een ketter is

De beoordeling van 30 april door twintig priesters en geleerden dat Paus Franciscus een "ketter" is, wint terrein.

Meer priesters en geleerden voegden hun handtekening toe aan de lijst. Op 3 mei waren het er 61. Bovendien ondersteunden meer dan 3.000 katholieken de lijst op change.org.

De oligarchische media Reuters confronteerden een woordvoerder van het Vaticaan, maar de beroemde Kerk van de Dialoog had "geen commentaar op de brief".

Dit is een patroon. Tot nu toe heeft Franciscus geweigerd om meer dan een dozijn eerdere oproepen en pleidooien te beantwoorden. Tegelijkertijd begonnen zijn handlangers persoonlijke aanvallen op critici als kardinaal Burke, aartsbisschop Viganò en anderen.

In het huidige geval heeft Massimo Faggioli, een werktuig van Franciscus, de gerespecteerde Dominicaanse vader Aidan Nichols, een van de ondertekenaars van de verklaring, aangewezen om wraak op hem te nemen. McCarrick Kardinaal Farrell "liked" Faggioli's aansporing tot haat op Twitter.

De neoconservatieve Bisschop Thomas Tobin van Providence koos ook zijn kant op Twitter, "For the record, Paus Franciscus is geen ketter en het is verkeerd en schadelijk om te zeggen dat hij er een is."

Afbeelding: Kevin Farrell, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsPchhyltxds
Ik wil graag mijn handtekening toevoegen aan de lijst met priesters en geleerden die paus Franciscus een ketter noemen.