hu.news
220

A szeretet egyháza: Ezért kellett száműzni a testvériséget Dijonból

A franciaországi Dijon érseke, Roland Minnerath kijelentette, hogy kiutasítja a Szent Péter Testvériséget az érsekségéből, mert papjaik nem működnek közre a Novus Ordo krisztusi Eucharisztián a …More
A franciaországi Dijon érseke, Roland Minnerath kijelentette, hogy kiutasítja a Szent Péter Testvériséget az érsekségéből, mert papjaik nem működnek közre a Novus Ordo krisztusi Eucharisztián a nagyhéten.
Ezt a helyi híveknek mondta, és sajtóirodája megerősítette a CatholicNewsAgency.com lapnak. A Novus Ordo templomban való társelnöklés a második vatikáni zsinat és a 902. kánonjog előírásai szerint lehetőség, soha nem kötelezettség.
Minnerath nagy felháborodással szembesült a döntése ellen, és most szégyentelenül kihasználja az általa kiváltott reakciót, hogy áldozatot játsszon, mondván, hogy a reakció "nagyon árulkodó volt a testvériségre hivatkozó emberek egy részének szellemiségéről".
Egy 2500 személy által aláírt online petíciót Minnerath azzal a nem idevágó érvvel utasított el, hogy "az aláírások többsége az egyházmegyén kívülről származik".
Mivel a Testvériség és Minnerath között nincs szerződés - még csak kapcsolatfelvétel sem -, utóbbi megússza a tettét - legalábbis ezen a …More