03:49
Marina
35.7K

Boldog Louis és Zélie Martin

"Én Istenem! Felajánlom magamat égő áldozatul irgalmas szeretetednek, hogy életem a tökéletes szeretet egyetlen hősi tette legyen. Könyörgök hozzád, hogy a benned rejlő végtelen szeretet árját öntsd …More
"Én Istenem! Felajánlom magamat égő áldozatul irgalmas szeretetednek, hogy életem a tökéletes szeretet egyetlen hősi tette legyen. Könyörgök hozzád, hogy a benned rejlő végtelen szeretet árját öntsd át lelkembe, hogy az engem fölemésszen és a Te szereteted vértanújává tegyen. Igen, így akarok elkészülni, hogy előtted megjelenhessek: a szeretet mártírhalálával akarok meghalni, s így egyenesen a Te irgalmas szereteted karjaiba repülni.
Ó, Szeretet Istene! Ahányszor szívem dobban, annyiszor és számtalanszor akarom megújítani ezt az önfeláldozásomat, egészen addig, „amíg az árnyékot fel nem váltja a valóság(Én 4,6), és téged színről színre látva, mindörökké, szünet nélkül éneklem irántad való szeretetemet. Amen."
Lisieux-i Szent Teréz imája
(Louis és Zélie Martin leánya)
Maureen
Csodálatos hír az angol nyelvű barátai Boldog Zélie és Louis és St. Thérèse Lisieux-i: a betűk Boldog Zélie és Louis most megjelent angol nyelven: "A Call egy Deeper Love: A család levelezése a szülei St. Thérèse a Gyermek Jézusról, 1863-1885. "Lépjen be a bensőséges a Martin család előtti években St. Thérèse a "történet egy lélek." A Terézia-féle világ örül mint a könyv, amely az első jelentős …More
Csodálatos hír az angol nyelvű barátai Boldog Zélie és Louis és St. Thérèse Lisieux-i: a betűk Boldog Zélie és Louis most megjelent angol nyelven: "A Call egy Deeper Love: A család levelezése a szülei St. Thérèse a Gyermek Jézusról, 1863-1885. "Lépjen be a bensőséges a Martin család előtti években St. Thérèse a "történet egy lélek." A Terézia-féle világ örül mint a könyv, amely az első jelentős kiadványa Terézia-féle források angol nyelven, mivel "a vallási Plays Szent Terézia Lisieux-i" jelent meg 2008-ban. Tudjon meg többet a Martin család, és kötelezze a könyvet www.thereseoflisieux.org
Maureen
The letters of Blessed Zélie and Louis Martin, the parents of St. Thérèse of Lisieux, the “Little Flower,” have been published in English as A Call to a Deeper Love: The Family Correspondence of the Parents of St. Therese of the Child Jesus, 1863-1885. 218 letters from Zélie and 16 letters from Louis invite you into the intimacy of the Martin family in the years before St. Thérèse’s Story of a …More
The letters of Blessed Zélie and Louis Martin, the parents of St. Thérèse of Lisieux, the “Little Flower,” have been published in English as A Call to a Deeper Love: The Family Correspondence of the Parents of St. Therese of the Child Jesus, 1863-1885. 218 letters from Zélie and 16 letters from Louis invite you into the intimacy of the Martin family in the years before St. Thérèse’s Story of a Soul.Learn more about the Martin spouses and order the book at www.thereseoflisieux.org
Marina
Louis és Zélie 1858, július 13-án kötöttek szentségi házasságot. Életük során együtt keresték az Úr tetszését, s együtt teljesítették be azt, amit Isten megálmodott róluk. Minden napjukat szentmisével kezdték. Lányaiknak szeretet- és bizalomteljes, vidám gyermekkort biztosítottak. Elvárták a pontosságot és a fegyelmezettséget, ugyanakkor mindig példát adtak nagylelkűségből és áldozatkészségből.
More
Louis és Zélie 1858, július 13-án kötöttek szentségi házasságot. Életük során együtt keresték az Úr tetszését, s együtt teljesítették be azt, amit Isten megálmodott róluk. Minden napjukat szentmisével kezdték. Lányaiknak szeretet- és bizalomteljes, vidám gyermekkort biztosítottak. Elvárták a pontosságot és a fegyelmezettséget, ugyanakkor mindig példát adtak nagylelkűségből és áldozatkészségből.
Életük legnagyobb megpróbáltatása négy gyermekük, közöttük két fiúk halála volt. Bár évekkel később is siratták elvesztett gyermekeiket, édesanyjuk őket is Istennek tudta ajánlani. A gyász azonban Zélie egészségére is kihatott. Legkisebb lányuk, Teréz három éves volt, amikor az orvos megállapította, Zélie mellrákban szenved. Néhány hónappal később az is kiderült, már túl késő műteni. Zélie, férje kérését teljesítve, Lourdes-ba zarándokolt, de az útról még rosszabb állapotban tért haza. Betegségét az utolsó időkig nagy fegyelemmel viselte. Férje és bátyja is mellette volt, mikor 1877. augusztus 28-án meghalt.
Louis, hogy teljesítse felesége kívánságát, Lisieux-be, Zélie testvérének családja közelébe költözött a gyerekekkel. A megszokott családi élet lassan helyreállt. Esténként együtt imádkoztak, de Louis egyébként is sok időt töltött gyermekeivel.
Mikor lányai sorra bejelentették, kolostorba vonulnak, egyrészt szomorú volt, hogy el kell válniuk egymástól, másrészt boldog, mert felesége felajánlása beteljesedett: gyermekeik Istennek szentelték életüket.
Utolsó éveiben igen megromlott az egészsége, de ez sem akadályozta meg abban, hogy Terézzel Rómába utazzon a pápához. 1889-ben szélütés érte. Ő, aki egész életében hozzászokott az irányításhoz, kiszolgáltatottá vált. De ezt is próbaként fogadta Isten kezéből. Leánya, Céline haláláig mellette maradt, csak miután apja 1894. július 29-én meghalt, vonult kolostorba. Ezt írta testvéreinek a karmelbe: „Papa a mennyben van”.

Forrás: familia.vidavizio.hu