hr.news
164

Kardinal Hollerich "otvoren prema svećenicama"

Uobičajenim licemjernim cik-cak razgovorom, luksemburški kardinal Jean-Claude Hollerich založio se za [nepravilno zaređene] svećenice. Nije rekao da žene "moraju" postati svećenice, jer on [začudo] …More
Uobičajenim licemjernim cik-cak razgovorom, luksemburški kardinal Jean-Claude Hollerich založio se za [nepravilno zaređene] svećenice.
Nije rekao da žene "moraju" postati svećenice, jer on [začudo] jednostavno "ne zna" za to, ali je ipak "otvoren" prema svećenicama.
Za njega je "trenutna situacija" nedovoljna: "Morate vidjeti i primijetiti da žene imaju pravo glasa u Crkvi". Samo Krist "ima riječ" u Crkvi.
Hollerich je za KNA.de (13. rujna) rekao da "jako poštuje" njemački Sinodalni/Samoubilački put. Prema njegovim riječima, postavlja "vrlo velika pitanja" koja "treba postaviti" - iako Samoubilački put ponavlja samo zastarjele stvari od prije 60 godina.
Hollerichu je "teško" kad vidi kako "pojedini njemački biskupi razmišljaju o blagoslovu za homoseksualne parove", a zatim čuje "što biskupi u Poljskoj govore o takvim pitanjima".
Naredna Franjina enciklika Fratelli tutti nije politički korektno dovoljna za Hollericha: "Više volim reći: Fratelli e sorelle tutti, to jest: sva braća i …More