Clicks121
nl.news

Franciscus' uitbarsting: Vaticaanse spindoctors gebruiken het belachelijke om het schaamtelijke te verbergen

Nadat Franciscus een Chinese vrouw aanviel, legde Mgr. Rino Fisichella, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie, aan Corriere uit (2 januari) dat het "begrijpelijk" is dat Franciscus zich moest "verdedigen".

Franciscus is "de Paus van de nabijheid en het contact, van de omhelzing", voegde Fisichella eraan toe en maakte van Franciscus' slachtoffer een dader door haar te beschuldigen van "fanatisme" en haar te vergelijken met degenen die voor de Paus knielen: "Franciscus kan er niet tegen dat iemand voor hem knielt, bijvoorbeeld".

Fisichella kwalificeert het gebaar van het slachtoffer ten opzichte van Franciscus als een soortgelijk gedrag en noemt het een "bezitterige greep", waarbij hij het geweld van Franciscus voorstelt als een "houding van nederigheid die gebaren die naar fanatisme ruiken afwijst".

Fisichella's belachelijke verklaring kan worden vergeleken met de Franciscus' steunpunt FaroDiRoma.it (1 januari) die degenen die het geweld van Franciscus tegen de Chinese vrouw verwierpen "xenofobe racisten" noemden.

#newsFcbpgoydcx