hr.news
232

Nova pastoralna dogma: Pastor protjeran

Rođeni Poljak, otac Janusz Roginski (49), pastor St. Gabriela u Burlingtonu u Kanadi, biskup Douglas Crosby protjerao je iz biskupije Hamilton. Do toga je doveo njegov "pastoralni pristup prema pandemiji …More
Rođeni Poljak, otac Janusz Roginski (49), pastor St. Gabriela u Burlingtonu u Kanadi, biskup Douglas Crosby protjerao je iz biskupije Hamilton.
Do toga je doveo njegov "pastoralni pristup prema pandemiji", rekao je Roginski za LifeSiteNews.com. Nije detaljno obrazložio detalje.
Roginski je impresionirao 20. travnja kada se javno usprotivio vijanju homoseksualne zastave ispred škola regionalne općine u lipnju, što je bio prijedlog koji je podržala Hamiltonska biskupija.
Identificirao je homoseksualnu zastavu kao "znak podjele, kontroverze, skandala za katolike i znak promicanja grijeha" te predložio da škole umjesto toga posvete lipanj Presvetom Srcu i Kristovoj ljubavi koja je "sveobuhvatna".
Međutim, uklanjanje Roginskog već je odlučena mjesec dana ranije. Sveti Gabrijel bio je poznato mjesto za katolike. Biskup Crosby vjerojatno će to sada promijeniti.
Roginskog je prihvatila susjedna biskupija sv. Katarine.
Slika: Janusz Roginski, Livestream, #newsMouulwtvjd