Clicks43
ro.news

O aventură ? Arhiepiscopul Parisului are necazuri

Arhiepiscopul Parisului Michel Aupetit, în vârstă de 70 de ani, fost medic, a avut în 2012 o „relație intimă cu o femeie”, în timp ce era vicar general la Paris, susține LePoint.fr (22 noiembrie).

LePoint.fr aparține oligarhului François Pinault (49,5 miliarde de dolari). Aupetit a recunoscut aparent „comportamentul ambiguu” cu femeia, dar a negat că și-a încălcat jurământul de celibat.

Chestiunea a ieșit la iveală pe plan intern în primăvara lui 2020, când a apărut un e-mail adresat femeii din februarie 2012, pe care Aupetit l-a trimis din greșeală secretarei sale.

Când a fost confruntat, Aupetit s-a blocat în explicații confuze, mai întâi a promis că va demisiona, apoi a negat. Nunțiul din Paris și Cardinalul Ouellet, prefectul Congregației Episcopale, au fost informați, o anchetă a fost încredințată cardinalului Vingt-Trois.

La fel că Francisc, Aupetit este cunoscut pentru stilul său autoritar, distanța față de preoți, puțină preocupare pastorală, maniere usturătoare, lipsă de empatie, deschidere către dialog și atitudine paternă.

Doi dintre vicari generali ai lui Aupetit au demisionat succesiv. Tocmai a publicat o scrisoare pastorală despre „fraternitate.”La fel ca Francisc, el a suprimat recent zece liturghii romane.

Imagine: Michel Aupetit, © François-Régis Salefran, CC BY-SA, #newsAuncgyecpv