Clicks27
sl.news

Cerkev Amoris pregrehe: Boris Johnson se je "poročil" že TRETJIČ - v katoliški katedrali

Britanski premier in minister za vojne zločine Boris Johnson (star 56 let) se je 29. maja na nenapovedani poročni slovesnosti v katoliški kapeli Gospe v osrčju Westminsterske katedrale "poročil" s svojo 33-letno katoliško priležnico Carrie Symonds.

Downing Street spada v župnijo stolnice. Po angleških pravilih in zavoljo ukrepov proti Covidu ob dogodku ni bilo prisotnih več kot 30 gostov, med njimi je bil tudi njun sin Wilfred (star 1 leto), rojen zunaj zakonske zveze, pa tudi ožji prijatelji in družina.

Katedrala je bila za obiskovalce izpraznjena kmalu po 13.30. Trideset minut kasneje je na trg pred stavbo zapeljala limuzina s Symondsovo. Obred je trajal pol ure. Policija je bila povsod.

Par je poročil oče Daniel Humphreys, pomočnik duhovnika v stolnici, ki je lani Wilfreda krstil v isti kapelici Gospe.

To je bil Johnsonov tretji "zakon". Od svoje druge žene Marine Wheeler, s katero ima štiri otroke, se je ločil šele leta 2020. Johnson ima otroke s tremi ženskami, s prvo ženo pa ne. Katoliški veri svoje matere se je odpovedal, ko je bil potrjen v anglikanski veri, medtem ko je študiral na ekskluzivnem kolidžu Eton (1977-82).

Johnson bi lahko, če bi se poročil v katoliški cerkvi, razveljavil prejšnji zakonski zvezi. Nekateri so domnevali, da so bile te zakonske zveze neveljavne, ker je bil Johnson krščen katolik in ni nikoli zaprosil za dovoljenje za poroko v nekatoliškem okolju.

Ker papeži in škofi kanonskega prava uporabljajo v duhu milosti in vere, marveč za spodbujanje krivice in verskega apostatstva, je najbrž skoraj vsak trik dovolj dober, da zakon prilagodi tako, da ustreza verskemu zločinu.

Slika: Boris Johnson, © wikicommons, CC BY-SA, #newsYxtgqgzkty