Clicks244
hu.news

A vatikáni könyvtáros azt tervezi, hogy a "történelem új szakaszába" lép

A Covid-19 után az egyetemek "korszakos kihívással" néznek szembe, és "minden tudományterületet" hozzá kell igazítaniuk egy "integrális ökológiához".

José Tolentino Mendonça bíboros, a vatikáni könyvtáros ezt egy március 1-jei videokonferencia során állította, miután megkapta a Coimbra Egyetem díját.

Mendonça úgy véli, hogy erre szükség van a "történelem új szakaszába való belépéshez", mert a "járvány" a jövő felé tolódik, és fontosak lesznek a "szemlélődés" és a "gondoskodás" szavak.

Emlékeztetett arra, hogy a "mindenki mindenki ellen" nem stratégia a jövőre nézve, ahogy Ferenc pápa "ragaszkodva" megismételte ezt (bár a "mindenki mindenki ellen" pontosan Ferenc pápa egyházának védjegye).

A közjó szolgálatának a "mozgósító célnak" kell lennie annak érdekében, hogy az emberi személyt, "egyedi és sérthetetlen méltóságát szolgálhassa, és az egész teremtéssel való harmóniát szolgálhassa" - mondta Mendonça.

A bíborosok sokatmondó szavai ellenére nem valószínű, hogy a "járvány" bármilyen alapvető változást okozna a társadalomban.

Kép: © wikicommons, CC BY-SA, #newsPzyzhupvbz