ro.news
25

Fratelli Tutti: Francisc - Saint Augustin 0-1

În zilele noastre este „foarte dificil” să vorbim despre posibilitatea unui „război drept”, scrie Francisc în a treia și cea mai lungă (45.000 de cuvinte) enciclică Fratelli Tutti (Brothers All, 4 octombrie).

În nota de subsol 242, el susține: „Sfântul Augustin, care a falsificat un concept de„ război drept ”pe care nu-l mai susținem în zilele noastre, a mai spus că „este o glorie mai mare să rămânem războiul de cuvânte, decât să ucidem oamenii cu sabia și să procurați sau să mențineți pacea prin pace, nu prin război."

Acest lucru este adevărat, cu toate acestea, criteriile războiului drept a lui Augustin sunt obiective și nu sunt supuse unui leneș nu îl mai susținem în zilele noastre."

În enciclica sa lejeră, Francisc notează în cea mai mare parte propriile sale documente și mesaje, uneori, el citează papi postconciliari sau pe Thomas Aquinas.

De opt ori, el face referire la eronatul document din Abu Dhabi, susțînând că enciclica dezvoltă „unele dintre marile teme” ridicate în acesta.

Francisc își reiterează opinia privată ca pedeapsa cu moartea „este inadmisibilă”, ceea ce din nou este fals și chiar susține că „nu poate exista un pas înapoi din această poziție [greșită]”.

El militează pentru abolirea pedepsei cu moartea și a detenției pe viață, pe care le numește „o pedeapsă cu moartea secretă”. Ambele poziții pot fi poziții politice legitime, dar politica ar trebui să fie ținută departe de o enciclică.

#newsFwfygipgyq