ro.news
26

Masoni spanioli: Francisc îmbrățișează principiile masonice

În Fratelli Tutti, Francisc îmbrățișează „Fraternitatea universală”, marele principiu al francmasoneriei, scrie Gran Logia de España pe MailChi.mp.

În timpul războiului civil spaniol (1936-1939), Gran Logia de España, cea mai mare sectă masonică din Spania, a participat la persecuția sângeroasă a Bisericii.

Loga explică faptul că fundamentul masoneriei este construirea unei „fraternități universale” în care ființele umane se numesc reciproc „frați” dincolo de crezurile, ideologiile, cultura sau naționalitatea lor.

Se adaugă că acest „vis fratern” s-a ciocnit cu „fundamentalismul religios” care, în cazul Bisericii Catolice, a dus la texte dure care condamnau „toleranța francmasoneriei” în secolul al XIX-lea. Principala caracteristică a „toleranței” masonice a fost și este ura lor împotriva Bisericii.

Acum, masonii subliniază că au rămas aceiași în timp ce Biserica Franciscană s-a schimbat, „Ultima enciclică a Papei Francisc arată cât de departe este actuala Biserică Catolică de pozițiile sale anterioare”.

Imagine: Vatican Media, #newsWjoqbvnceb