ro.news
27

De Mattei vs. Viganò: De ce nu respingem pur și simplu ideile?

Istoricul roman Roberto de Mattei are dificultăți în a-și depăși preocuparea față de persoana arhiepiscopului Viganò.

„Sunt îngrijorat de o anumită teorie a conspirației folosită de arhiepiscopul Viganò pentru a impune o narațiune fără o bază rațională”, scrie el pe CorrispondenzaRomana.it (30 iunie). Viganò îl poate acuza că este un negator al conspirației.

Un promotor al vaccinărilor covid, de Mattei se teme, de asemenea, că arhiepiscopul Viganò este folosit pentru a promova o „religie anti-vax”. El adaugă: „Pentru oricine respinge credința anti-vax, excomunicarea este gata”. În lumea reală, este opusul: „religia vax” îi excomunică pe cei care resping credința vax.

Aparent serios, de Mattei insinuează că există pretenția „de a încredința arhiepiscopului Viganò o misiune salvatoare în cadrul Bisericii” și îl învinovățește pe Viganò pentru declarațiile sale îndrăznețe asupra lui Francisc. El își repetă teoria conspirației conform căreia pozițiile lui Viganò sunt „rezultatul unei anumite manipulări”, deși Viganò a negat cu tărie acest lucru.

De Mattei transformă chiar și cuvintele lui Viganò că Francisc s-a înconjurat de un „cerc magic de pervertiți” împotriva lui Viganò, deși Viganò - spre deosebire de Francisc - nu a apărat niciodată perversiunea.

La începutul articolului său, de Mattei critică corect faptul că astăzi „adevărul devine personalizat”. Deci, de ce să nu respingem pur și simplu ideile lui Viganò?

Imagine: Roberto de Mattei, #newsLxnmozdiax