00:49
jamacor
13.2K
Legnagyobb szerelmem zsidó. Filmek szent Josemaríáról. Az Opus Dei a Katolikus Egyház nemzetközi pasztorális intézménye, amelyet Szent Josemaría Escrivá alapított 1928-ban. Célja, hogy mindenütt …More
Legnagyobb szerelmem zsidó.

Filmek szent Josemaríáról.

Az Opus Dei a Katolikus Egyház nemzetközi pasztorális intézménye, amelyet Szent Josemaría Escrivá alapított 1928-ban.
Célja, hogy mindenütt hirdesse, hogy a munka és a mindennapi életkörülmények lehetőséget jelentenek az Istennel való találkozásra, arra, hogy felebarátainknak szolgáljunk, és hogy a társadalmi viszonyok javításához hozzájáruljunk. Az Opus Dei szorosan együttműködik a helyi egyházakkal, és azok számára, akik lelki életüket és a hit terjesztésében való közreműködésüket meg kívánják újítani, lelki képzést (előadások, lelkigyakorlatok), illetve lelkipásztorok által nyújtott segítséget biztosít.

SZEKCIÓ TARTALMA

AZ OPUS DEI SZELLEMISÉGE
Az Opus Dei segítséget nyújt abban, hogy mindenki megtalálhassa Krisztust a munkában, a családi életben és a mindennapi életkörülmények közepette.

AZ OPUS DEI HELYE A KATOLIKUS EGYHÁZBAN
Az Opus Dei által nyújtott lelki képzés a helyi egyházak munkáját egészíti ki. Az Opus Deihez való tartozás nem változtat azon a tényen, hogy valaki a saját egyházmegyéjéhez is tartozik.

TEVÉKENYSÉGEK
Az Opus Dei lelki képzést és vezetést kínál, lelkigyakorlatokat, hittanórákat és katekizmusoktatást szervez. Mindazok számára segítséget nyújt, akik lelki életüket és az evangelizációban való közreműködésüket szeretnék továbbfejleszteni. A tevékenységek az Opus Dei központjaiban, templomokban vagy plébániákon, valamint a résztvevők lakásaiban kerülnek megrendezésre és mindenki előtt nyitva állnak.

AZ OPUS DEI TAGJAI
Az Opus Dei tagjainak (85000 fő) 98 százalékát világi férfiak és nők teszik ki, ők túlnyomó többségben házas emberek. A tagok fennmaradó két százaléka pap.

CSATLAKOZÁS AZ OPUS DEIHEZ
A tagok vállalják, hogy részt vesznek az Opus Dei által nyújtott lelki képzésben, valamint a szervezet küldetésének teljesítésében.

SZEMÉLYI PRELATÚRA
Jogi szempontból az Opus Dei a Katolikus Egyház személyi prelatúrája.

KORMÁNYZAT
Az Opus Deit a Prelátus - jelenleg Msgr. Javier Echevarría püspök - vezeti a kánonjogi előírásoknak és az Opus Dei alapszabályának (statutum) megfelelően.

A SZENT KERESZT PAPI TÁRSASÁG
Az egyházmegyés papok szabadon csatlakozhatnak a Szent Kereszt Papi Társasághoz, amely természeténél fogva elválaszthatatlanul kapcsolódik a Prelátúrához.

MUNKATÁRSAK
Az Opus Dei apostoli tevékenységében munkatársként – tagsági státusz nélkül – többféleképpen lehet részt venni.

TÖRTÉNELMI ÁTTEKINTÉS
Az Opus Deit Szent Josemaría 1928-ban alapította Spanyolországban. A szervezet jelenleg több mint 61 országban van jelen.

KIEMELT HÍREK

Írjon nekünk!

Hírlevél

SZENT JOSEMARÍA
Életrajz

Imádság

Írások

LINKEK
Mobil verzió
Szentszék
Magyar Katolikus Egyház
Szent Josemaría honlapja
Az Alapító írásai
Romana, az Opus Dei prelatúra kiadványa
Posta Imre
Nem kis malőr, hogy a Jézusnak nevezett semmiképpen nem lehetett zsidó, s bár, mikor a farizeusok a biblia (babiloni tekercsek) mesekönyvet össze-vissza kanonizálva próbálták a mesét folytonossá téve a zsidók összehazudott történetével összetákolni, pár nem kis ellentmondás azért benne maradt.
Jézus a zsidókhoz
"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos,…More
Nem kis malőr, hogy a Jézusnak nevezett semmiképpen nem lehetett zsidó, s bár, mikor a farizeusok a biblia (babiloni tekercsek) mesekönyvet össze-vissza kanonizálva próbálták a mesét folytonossá téve a zsidók összehazudott történetével összetákolni, pár nem kis ellentmondás azért benne maradt.

Jézus a zsidókhoz

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja."
(János evangéliuma 8.44)

A szabadkőműves-illuminátus ...jezsuita mesemondók az emberiséget nem kicsit vezették félre és a zsidóknak nevezettek ebben kollaborálnak a mai napig. Jó nagy adag katyvaszt hoztak itt össze és persze rengeteg ártatlan ember életét követelte ez már az évezredek alatt. Talán most már nem mehet tovább ez a pofátlan hazudozás, de békés megoldásra kevés az esély. A bűnösöknek bűnhődniük kell!
🤮