Clicks142
hr.news

Traditionis Cultores: Zbog čega Franjo "više nije mogao čekati"

Franjo "ima neobičnu sposobnost otjerati vlastiti narod bez privlačenja onih koji nisu njegovi", napisala je La Cigüeña De La Torre na InfoVaticana.com (18. srpnja).

Tako je Franjo postigao usamljenost ispraznivši Trg svetog Petra, Vatikansku baziliku, pa čak i manji trg na koji su prebačene njegove prazne opće audijencije.

Za La Cigüeñu Traditionis Custodes "još je jedan apsurdan, neograničen, uvredljiv čin - itekako u Franjinom 'uobičajenom ponašanju', i uvreda Benediktu XVI., uključujući bolni spektakl dvojice Papa koji si međusobno proturječe i koji su i dalje živi.

"To je poštovanje koje je Franjo rekao da ima Benediktu!" La Cigüeña zaključuje: "Neću razgovarati o obrazovanju." I, "Pjesnik je već rekao da se elegancija i grb ne zaslužuju, već se nasljeđuju. Što nije bio slučaj s Bergogliom".

La Cigüeña pita zašto je Franjina neumjerenost stigla baš sada. Njegov odgovor, "Neki kažu, Franjo je čekao Benediktovu smrt da bi ga nadvladao, dok mu - s bolnicom Gemelli kao posrednikom - nije rečeno da bi mogao prvi otići. Dakle, više nije mogao čekati".

Slika: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsVjuajyujtn