Clicks250
hr.news

Predsjednik Instituta Ivana Pavla II. pokušava utišati oluju - otac Reto Nay

L'Osservatore Romano, vodeće antikatoličke novine Vatikana, objavile su drugi članak u prilog uzurpatorima koji su preuzeli vlast na Institutu Ivana Pavla II. u Rimu.

Dnevni list razgovarao je sa svojim voditeljem, monsinjorom Pierangelom Sequerijem, novim "predsjednikom" Instituta, koji se pretvarao da je turbulencija koja trenutno trese Institut "gotova" i da se vratila "normala".

Sequeri hvali heretički zaokret koji je Institut zauzeo i posebno se ponosi smiješnim nazivima koje je izmislio za nastavu u sljedećem semestru, poput "Teologije kršćanske forme". Trendovski razgovor o politici i sociologiji zamijenit će čvrsto znanje moralne teologije, etike i filozofije.

Uzalud, Sequeri uvjerava studente koji prosvjeduju protiv državnog udara koji je organizirao. Nekolicina će vjerovati njegovim tvrdnjama da se "poštuje tradicija Instituta".

Zašto je onda uveo ilegalne promjene u mraku noći, iza leđa profesora i studenata? Zašto je odustao od vodećih profesora, koji su desetljećima služili Institut, kao da su vruć krumpir?

Sequeri je dovoljno lud da prizna svoja nadanja da će Institut postati "ustanova izvrsnosti Svete Stolice".

To znači da ga ne zanimaju ozbiljna istraživanja, već ulizivanje krupnim licima oko pape Franje, koji nikada nije skrivao prezir prema ozbiljnoj teologiji, vjerojatno zato što su njegova osobna akademska dostignuća bila tako skromna.

Slika: Pierangelo Sequeri, #newsDxsfnjcbje