Clicks28
ro.news

De ce anume se teme? - Teologul Amoris Laetitia îl critică pe Francisc

Teologul italian, părintele Giovanni Cavalcoli, OP, un apărător al lui Amoris Laetitia, l-a îndemnat pe Francisc să înceteze promovarea unui fel de „milă” care promovează erezia, nelegiuirea, apostazia, împărțirea, laxitatea și moravurile corupte (MarcoTosatti.com, 28 mai).

În felul acesta, Francisc îi convinge pe păcătoși, eretici și criminali că „Dumnezeu nu îi pedepsește”, avertizează Cavalcoli. Păcătoșii încep să creadă că pot păcătui mai mult, în speranța falsă ca oricum să fie mântuiți.

Cavalcoli îi explică lui Francisc că bunul păstor predică mila pentru cel pocăit și apără cauza celor asupriți prin amenințarea răzbunării divine împotriva celor răi.

Predicarea milosteniei față de cei care nu intenționează să se convertească, îi face și mai fără de rușine, pentru că păcătoșii încăpățânați și mândri „nu pot fi reținuți decât de severitate”, subliniază Cavalcoli.

El critică faptul că Francisc „tăce” cu privire la marile păcate promovate de eretici, atei, hulitori, relativiști, francmasoni, comuniști, hedoniști, desfrânați și sodomiți.

„Lui Francisc îi este frică să nu-și piardă prestigiul în lume?” - întreabă Cavalcoli.

#newsGlhhiusvsw