Clicks341
lowoa

1392. A BOMLÁS TEHÁT ELKEZDŐDÖTT...

A bomlás tehát elkezdődött.

Ezekről tudni kötelességünk, - persze, ha érdekel bennünket Egyházunk, jövőnk, ettől függően örök életünk...,- mert strucc-módra bedughatjuk fejünket az "engem nem érdekel" homokjába is,... tőled függ, mit választasz...!!!

Német püspöki kar: "A homoszexualitás normális dolog" A vasárnap kezdődött német "szinódusi út" első megállapítása.
Katolikus Válasz, 2019.12.06.
katolikusvalasz.blog.hu

"A német "szinódusi út" első megállapítása: a homoszexualitás a szexualitás normális formája.
Mindezt a német katolikus püspöki konferencia a házasság és a család témáiért felelős bizottsága cikkében nevesítve: a bizottság elnöke, Heiner Koch berlini érsek, valamint Franz-Josef Bode osnabrücki, Wolfgang Ipolt görlitzi, és Peter Kohlgraf mainzi püspökök) mondta ki egy csütörtökön orvos- és teológus szakértőkkel folytatott megbeszélés után. A fórum a vasárnap kezdődött és várhatóan két éven át tartó reformtárgyalás-sorozat, vagyis a német "szinódusi út" egyik első rendezvénye volt.

A püspöki bizottság egyelőre nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a homoszexualitás normalitásának elismerésével szükséges-e újragondolni a homoszexualitásukat kiélőkkel szembeni egyházi tiltások beszüntetését is. Koch érsek és Bode püspök itt konkrétan a homoszexuális együttélésben lévők áldoztatástól való eltiltását említették, mint újragondolandó [/egyébként nem a nemzeti egyházakra tartozó - KV szerk./] kérdést.

Az érsek és a püspök az álláspontjuk alátámasztására Ferenc pápa /Amoris Laetitia/ buzdítását használták fel: szerintük a Szentatyának ez a buzdítása a válás utáni (polgári) újraházasodást többé nem tekinti súlyos bűnnek, és ezért immár megengedi az ilyen párok áldoztatását. **A két püspök ennek nyomán az áldoztatási tilalom újragondolását képzeli el a homoszexuális együttélésben lévők esetére is.

Ugyanezen a fórum nem tudott megegyezésre jutni abban a kérdésben, hogy az Egyház erkölcsileg megengedhetőnek kellene-e kimondania a mesterséges fogamzásgátló módszerek házasságon belüli és kívüli(!) alkalmazását.

(/Forrás: www.katholisch.de
<www.katholisch.de>/)
Kapcsolódó:
Conchita Wurst és LMBT-sek koncertje Schönborn bíboros "melegszívű, befogadó" vendéglátása mellett a Stephansdomban

www.youtube.com

A videó alatti angol összefoglaló magyarra fordítva:

A bécsi bíboros Christoph Schönborn volt a vendéglátója a homoszexualitás tématikájú imatalálkozónak a katedrálisban az Aids Világnapja alkalmából. Az esemény alkalmával a Stephansdomban szentélye szószékjéről beszélt többek között egy világhírű 'drag queen'
(=nőimitátor) és egy homoszexuális aktivista. Homoszexuális témájú zászlók lógtak a falakon és voltak szétterítve a katedrális padlóján.
Félelmetes lila fénnyel világították meg a katedrális oszlopait. A bíboros prédikációja után az osztrák transzvesztita Thomas Neuwirth, felvett nevén "Conchita Wurst" beszélt, idézve "azoknak az üldöztetését, akik az identitásukat a többségétől eltérően élik meg" megtapasztalva a "kirekesztést és diszkriminációt'. Neuwirt meghívta a jelenlevőket, hogy lépjenek előre és helyezzenek egy-egy darab tömjént egy tálba elmondva egyéni kéréseiket. A teljes beszámoló a következő linken olvasható:
LifeSiteNews:


www.lifesitenews.com