Clicks317
hu.news

A német püspök "spirituális és történelmi cunamival" fenyeget

"Válságban vagyunk és egy olyan szakadás elé nézünk, ami mélyebb lehet a reformációnál is, és elindíthat egy spirituális és történelmi cunamit".

Az esseni Franz-Josef Overbeck püspök mondta ezt a végzetes üzenetet május 25-én a münsteri "katolikus" teológiai karán.

Overbeck a német püspökök "szinodális folyamatába" helyezi reményét, ami szerinte "konkrét és megragadó" eredményeket fog hozni, különben nélküle az egyházat a "teljes irrelevancia" fenyegetné - mondta a püspök.

Overbeck "fejleszteni" (megváltoztatni) akarja az egyházi doktrínát, aminek szerinte "szisztematikusan el kellene fogadnia a szociális és emberi tudományos új megállapításokat". Ezt a mantrát szokták ismételni, hogy az egyház elfogadja a meleg paráználkodást.

Overbeck továbbá felszólalt az "egyház belső identitása" ellen, pedig semmilyen közösség nem létezhet belső identitás nélkül.

Azt, amit az Overbeck-féle emberek reformnak hívnak, már létezik a német állami protestánsoknál, és "totális jelentőségtelenségbe" vezette őket.

Kép: Franz-Josef Overbeck, © Olaf Kosinsky, CC BY-SA, #newsBdyfqzxyrq