hu.news
248

"Eltűnt" a hit: De az érsek NEM mondja meg az embereknek, hogy menjenek misére

A keresztény hit bizonyítékai Írországban "minden értelemben eltűntek" - mondta Dermot Farrell dublini érsek a Maynooth-i Szent Patrik Főiskola Nemzeti Szemináriumának éves folyóirata, a "Síolta …More
A keresztény hit bizonyítékai Írországban "minden értelemben eltűntek" - mondta Dermot Farrell dublini érsek a Maynooth-i Szent Patrik Főiskola Nemzeti Szemináriumának éves folyóirata, a "Síolta" 2021-es számában.
Farrell, aki sztárkarrierjét katolikusellenes aktivizmusának köszönheti, a hit válságát különösen a fiatalabb generációk - azaz a Novus Ordo-ban nevelkedettek - körében azonosította be. Hozzátette, hogy Írországban elöregedett a papság, "nagyon kevés" a hivatás, "jelentősen csökken" a gyakorló katolikusok száma, és pénzügyi problémákra számít.
Ennek ellenére "nem pesszimista", és egy "(üres modernista) katekézis programját" javasolja a fiatalok jelenlegi hitoktatásának felváltására, valamint egy "részvételi intézményes egyházi modellt" a "szolgálat vezetésével" - a szokásos modernista kísérletet, hogy a problémákat közhelyek létrehozásával oldják meg.
Farrell romantikusan azt sugallta, hogy "amikor a fiatalok önként jelentkeznek betegekre, idősekre vagy szegényekre vigyázni,…More