charisma
12.4K

Medjugorje-i „Béke Királynője” vándormonstrancia Magyarországon

„Légy a Béke Apostola!”

A 2008-ban alakult Communita Regina della Pace Egyesület fő tevékenysége az apostoli szolgálat, az Eucharisztikus Krisztus imádságos dicsőítése, valamint minden olyan kezdeményezés támogatása, amely építi a békét és elősegíti az emberek közötti megbékélést.
A „Béke Királynője” vándormonstranciát az alapítvány támogatásával a világ minden tájáról érkező zarándokok adományoztak a medjugorjei Szent Jakab templomnak. Végső elhelyezése a jelenleg is épülő Medjugorje-i Örökimádás Kápolna főoltárán lesz.

Hirdetik, hogy az igazi békét, nem lehet katonai, politikai vagy gazdasági kényszerrel elérni, csak térdre borulva, imával.


A szentségtartót Mariusz Drapikowski a gdański székhelyű „Drapikowski Studió” vezetője készítette.

Az emberi lélek imádságát szolgáló monstrancia a Szűzanya alakját formázza meg, szíve helyén a Legszentebb Oltáriszentséggel. Szépségével az élő Isten imádására buzdít, gazdag vallási szimbolikájával pedig az imádságban segít.


A szentségtartó zarándokútjának célja, hogy „megtöltsük” ezt a szent edényt a hívek buzgó imáival, béke legyen szívünkben, családunkban, szülőföldünkön és szerte a világon.

A "Béke Királynője" monstrancia, szeptember 25-től november 16-ig vándorol Magyarországon. A helyszínekről és időpontokról a Szentendrei Keresztelő Szent János Plébánia Facebook oldalán tájékozódhatnak.

Blanckenstein György plébános , Szentendre
Kemenes Gábor plébános, Nagykovácsi

“Téged keres tekintetem a szent
sátorban, hogy erődet és
dicsőségedet megláthassam.”
/Zsolt. 63, 3/
charisma
plakát a mellékletben