Gloria.tv Needs Your Help - An Urgent Appeal
hu.news
1605

Vágyakozás a múlt után: Ferenc csak nagy szemináriumokat hajlandó tartani

A papi képzés "legnagyobb kihívása" napjainkban a megfelelő számú jelentkező, ami egyházmegyék közötti, tartományi vagy regionális szemináriumokat igényel.

Ferenc egy november 10-i, latin-amerikai szemináriumokkal tartott audiencián hangoztatta ezt a hazug állítást. Beszédének célja a kis szemináriumok megszűntetését sugallta.

Elmondása szerint a püspököknek "szinódusi [értsd: kikényszerített] módon kell" megoldaniuk ezt a feladatot. Le kell győzniük a "tehetetlenséget" és a "protagonizmust", együtt kell "álmodniuk" [ahelyett, hogy felébrednének], és nem szabad a múltba [értsd: a II. vatikáni zsinat iránt] vágyakozniuk".

Ferenc pápa azt akarja, hogy a papok következő generációit "az Egyház jelenlegi iránya" [értsd: amit Ferenc akar] inspirálja, még akkor is, ha ez az irány csak a hanyatlás felé vezet.

Mint mindig, most is a Novus Ordo papjai és püspökei ellen uszított: a pap, amelyik nem imádkozik, "a kukában fog landolni". Egy pap középszerűsége "rosszabb egy halálos bűnnél is". Egy papnak tisztelnie kell a püspökét, aki "egy gazember" [miközben ő is egy gazember]. Emellett ragaszkodott az engedelmességhez, és pletykálva szónokolt, hogy a papok ne viselkedjenek "pletykás vénasszonyként".

A pápa "bűnözőnek" nevezte az összes papot, aki megtagadja a feloldozást egy bűnözőtől a gyónás után. A 2002-ben szentté avatott Pietrelcinai Szent Pio atya a bűnbánók mintegy harmadától tagadta meg a feloldozást.

Ferenc láthatóan visszavágyik a múltba, mert a gyónás eltűnt vagy eltűnni készül a Novus Ordo Egyház nagy részét illetően.

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-ND, #newsGfcvoflzrk
francesco69
Ez az írás egy katyvasz, a fordítás okán. Mondjuk pont olyan katyvasz, mint Ferenc beszéde, rég volt pápa, aki ilyen ostoba beszédeket mondott. Vagy talán nem is volt.