Clicks26
ro.news

Müller: Emigrarea în masă dezintegrează Africa și Occidentul

Biserica nu poate aproba o politică de schimb de populație, ci mai degrabă poate critica faptul că emigrarea în masă depopulează Africa și o privează de tineret, a declarat cardinalul Gerhard Müller pentru Lothar Rilinger (LifeSiteNews.com, 9 iulie).

Müller subliniază că emigranții ilegali nu sunt integrați în societate, sunt dezrădăcinați din patrie și rămân în afara societății.

Despre marxism, Müller a declarat că a adus „numai nenorocirea”, deoarece se bazează pe o falsă antropologie, în timp ce este profund legat prin concepția sa materialistă cu capitalismul împotriva căruia se presupune că se luptă. China este pentru Müller „cea mai abstrusă combinație” de capitalism extrem și comunism extrem.

În ceea ce privește Teologia Eliberării, Müller susține că preocuparea sa inițială - se presupune - a fost „a vorbi despre dragostea lui Dumnezeu, având în vedere opresiunea și suferința a milioane de oameni."

Numai mai târziu, Teologia Eliberării „a fost răsturnată într-o doctrină a mântuirii interioare, sau este abuzată”, consideră Müller.

Imagine: Gerhard Ludwig Müller, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsUnubmuetcx