Clicks4
ms.news

"Kalian dialu-alukan": Francis Membuat Panggilan Telefon Kepada Pengamal Homoseksual Dan Tiga Anak Tumpangan

Pengamal Homoseksual Rom, Andrea Rubera pernah menghantar sepucuk surat dalam tahun 2015 kepada Francis, dan Francis telahpun membuat panggilan telefon kepadanya.

Rubera dan pasangan homoseksnya membesarkan 3 orang kanak-kanak dalam dosa dengan seorang wanita tumpangan di Kanada.

Menafikan kewujudan ibu bagi tiga orang anak, Rubera meminta Francis untuk mengadakan suatu “Pendidikan Katholik" bagi mereka.

Cerita ini dicirikan dalam bentuk dokumentari “Francesco” yang dihasilkan oleh penghasil filem, Evgeny Afineevsky. Rubera merupakan jurucakap kepada Cammini di speranza, sekumpulan pengamal homoseksual "Katholik".

Francis bertanya kepada Rubera menerusi telefon sama ada anak tumpangan telah ditolak oleh sesetengah Institusi Katholik. Apa yang mengejutkan ialah, Rubera membalas bahawa dia belum cuba lagi.

Kemudiannya, Francis menggalakkannya untuk menyertai hidup dalam parishnya, “Kamu akan dapat lihat bahawa kamu adalah dialu-alukan, dan semuanya akan berjalan dengan lancar.”

Rubera semestinya “dialu-alukan.” Ketiga-tiga orang kanak-kanak, yang tidak bertanggungjawab untuk dosa ibu bapanya, menyertai program katekhesis dan menjadi pengakap.

#newsVkcmmjcoyg