Clicks150
hu.news

Szent Péter-bazilika: A mise be van tiltva, de lesz helyette sok "Fratelli Tutti"

Gambetti bíboros, a Szent Péter-bazilika főpapja elindította a Fratelli Tutti alapítványt, amely - vigyázat: pártnyelv! - célja egy "új humanizmus megvalósítása, amely szinódusi módon elősegíti mindenkinek a saját elkötelezettségének és kompetenciájának megfelelő hozzájárulását".

Ezt október 20-án jelentette be az olasz szenátusban (!) az olasz neokommunista egészségügyi miniszter jelenlétében. Gambetti felidézte az "integrális humanizmus" és az "emberi szótár" szükségességét - bármit is jelentsen ez. Alapítványa művészettel, képzésekkel és "párbeszéddel" fog foglalkozni.

"Rendezvényeket és útvonalakat, élményeket és pillanatokat fogunk szervezni a katolikus egyház anyabazilikája körül, hogy a szabadság, egyenlőség és testvériség értékeinek interiorizálását ösztönözzük" - hajtogatta Gambetti a sátáni francia forradalom fő jelszavát.

Specola (InfoVaticana.com, október 21.) megértette, hogy ez egy újabb lépés a Szent Péter-bazilika szekularizálására: "Azt láthatjuk, hogy a Szent Péter-bazilikát egyfajta kulturális központtá alakítják át, ahol természetesen időről időre misét fognak mondani, de túlzások nélkül".

#newsHkxgrpflfn