Clicks596
hu.news
4

Szent düh: A pap megütötte a püspököt

Az 56 éves Camilo Dib atya, szír vallásos muszlim bevándorlók fia egy december 21-i malargue-i lelkipásztori látogatás során megütötte Eduardo Taussig, San Rafael argentin püspökét.

A kritikusok félbeszakították Taussig miséjét. Az egyik tüntető kilyukasztotta járműve gumiabroncsait. Dibet a tüntetés részének tekintették, és a püspök behívta. A megbeszélés során megütötte Taussig, aki a székére esett, ami széttörött. Dib ismét megtámadta Taussigot, de megállították.

Csendes, békés és önfeláldozó papként ismert. Ennek ellenére Taussig bosszút állt és felfüggesztette.

Az eredetileg Tucumánból származó Dib 11 éves korában megkeresztelkedett, és belépett a San Rafael szemináriumba.

A papok és hívek utálni kezdték az újkonzervatív Taussigot, amikor bezárta szemináriumát, ami Argentínában a legnagyobb, hogy megbüntesse papját a koronavírus kézbe áldozás miatt.

#newsJxdkncgzqs

francesco69
Ezeket a püspököket, ha az apostolok visszatérnének egyesével vernék el, persze, nincs helye a fizikai bántalmazásnak, de a lelki bántalmazásnak sem, amit számtalan püspök a papok ellen vét. Azt is jó lenne tudni, hogy miért is ütötte meg?
francesco69
Nem tudom ezt a fotót ő, vagy a munkatársai tették közre a világhálón, minden esetre sokat elárul a püspök lelkületéről. Az egyházmegyéjének belső konfliktusai és főleg az ő személyes sérelme nem tartozik a világ nyilvánosságára. Ő mint apostol utód a felelős, hogy ilyen helyzetbe került, aki többet kap, attól többet is várnak el. Nem elegendő az apostolutód státuszra, vagy a papság szentségi …More
Nem tudom ezt a fotót ő, vagy a munkatársai tették közre a világhálón, minden esetre sokat elárul a püspök lelkületéről. Az egyházmegyéjének belső konfliktusai és főleg az ő személyes sérelme nem tartozik a világ nyilvánosságára. Ő mint apostol utód a felelős, hogy ilyen helyzetbe került, aki többet kap, attól többet is várnak el. Nem elegendő az apostolutód státuszra, vagy a papság szentségi teljességére hivatkozni, valóban annak is kell lenni. Az apostolokat nem azért szerették mert ők voltak az apostolok, hanem mert valóban úgy éltek, mint az apostoli hivatás megkövetelte. Azért, hogy valaki püspök, pásztora a népnek, de béresként él, nem hiszem, hogy tisztelet illeti meg. Az ilyen jellegű fotók publikálása, többet árt, mint használ. Legyen inkább a szeme előtt Szent Pál szava, örömmel szenvedek, mert testemben kiegészítem, azt ami Krisztus szenvedéséből hiányzik az egyház javára. (Nem szó szerint idéztem!) Ebből tanulhatnak a többi püspökök is, aki nem a hivatásuk magaslatán állnak, nem elegendő apostolutódnak lenni, azzá is kell válni szívvel és lélekkel. Ja és az sem mellékes, hogy katolikus apostolutódnak, nem egy globális Krisztus nélküli " csorda" béresévé, ahol a pénz, karrier, hatalom, elismertség, női papság, LMBTQ, világjárvány, globális felmelegedés stb., az igehirdetés alapja. Senki másról nem beszéltek az apostolok, csak Jézus Krisztusról, aki ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.
pmt-a
Kiegészítésként: egy püspök fizikai bántalmazása egyenértékű egy apostol bántalmazásával, lévén a püspök és ez személyes életállapotától, hitétől teljesen függetlenül apostol utód, és birtokolja a teljes apostoli hatalmat.
pmt-a
Ez nem szent düh, hanem SZENTSÉGTÖRÉS, még akkor is, ha egy olyan püspököt bántalmaz fizikailag, mely 'esetleg megérdemelte'. Erre egyetlen megoldás van: azonnali FELFÜGGESZTÉS, vagy súlyosabb esetben másodlagos büntetésként ELBOCSÁTÁS esetleg kiegészítve LAICIZÁCIÓVAL.