Clicks42
ro.news

Cardinal Sarah: Arhiepiscopul francez a „hirotonit” o femeie mutilată genital că „diacon” (video)

În cadrul unei conferințe din 18 septembrie la Draguignan, Franța, cardinalul Sarah a vorbit despre un caz cu care a trebuit să se ocupe în calitate de prefect al Congregației Liturghie.

El a fost contactat de un arhiepiscop francez despre o femeie care, după unsprezece ani de căsătorie, a decis să devină „bărbat”.

Ea a suferit un proces de mutilare genitală prin care i-au fost tăiați sânii și uterul – și a decis să intre într-un seminar. Destul de sigur, arhiepiscopul ei a „hirotonit-o” „diacon” – și curând și-a dat demisia din funcție.

Succesorul său a descoperit mizeria cu trei luni înainte de data hirotoniei în preoție și l-a consultat pe Sarah, care – evident – i-a spus să anuleze totul. Sarah a fost Prefectul Liturghiei din noiembrie 2014 până în februarie 2021. Următorii arhiepiscopi francezi au demisionat în timpul mandatului lui Sarah:

- Aix: Feidt - Albi: Carré - Auch: Gardès - Bordeaux: Ricard - Bourges: Maillard - Clermont: Simon - Lyon: Barbarin - Marsilia: Pontier - Paris: Vingt-Trois - Reims: Iordania - Rouen: Descube - Sens: Patenôtre - Strasbourg: Grallet - Tours: Aubertin

#newsBgeuvofjgf

03:17