Clicks2
ms.news

Penafian: “Perubahan Iklim Makin Cepat” Live Untuk Berbulan Bersama Kardinal

Aktivis iklim di sekeliling David Goldsmith telah melakukan mogok lapar di luar Bangunan Parlimen New Zealand di Wellington dari 5hb Julai.

Sejak itu, mereka telah hidup dalam tempat tinggal Kardinal Wellington, John Dew dan Father David Dowling, rektor kepada Kardinal Wellington. Tempat tinggal tersebut hanya bertentangan dengan jalan dari parlimen.

Goldsmith telah berhenti minum air selama tiga minggu berturut-turut, hanya berbekal dengan minuman elektrolit, dan sup ringan. Dia minta supaya wujudnya “transformasi sosial yang sepenuhnya” dalam masa sepuluh tahun dan gerakan ini merupakan inspirasi daripada Mahatma Gandhi dan Greta Thunberg.

Ibu kepada seorang kawan meletakkan Goldsmith berhubung dengan Kardinal Dew yang membekalkan penginapan, masakan dan kemudahan pembersihan, serta ruang untuk mesyuarat.

“Mereka sedang menyamakan saluran pemikiran dengan Pope Francis,” Father Dowling memberitahu NzCatholic.org.nz (3hb September).

Bagi Godsmith, mereka yang memalukannya who adalah “penafian.” Akan tetapi, seorang penganut Agama Katholik memberitahu Gloria.tv bahawa penafian yang sebenar adalah mengenai status Gereja, “Kardinal sepatutnya mengehoskan beberapa orang Penganut Katholik untuk berpuasa dan menginsafkan diri.”

Dengan membuat ungkapan semula artikel dalam NzCatholic.org.nz, dia berkata bahawa transformasi Katholik diperlukan dalam masa sepuluh tahun untuk mengelakkan impak yang lebih teruk terhadap situasi kecemasan apostasi.

Gambar: John Dew, #newsCorcbbropt