Christmas Campaign: Financial Insights
Clicks290
hu.news

Ferenc pápa Assisi 3.0: Divatszavak és hamis kijelentések

Ferenc pápa ökumenikus imát tartott a "békéért" a római Santa Maria-ban az Aracoeli-bazilikában, október 20-án, most először viselt maszkot a nyilvánosság előtt.

A Sant’Egidio Community alapítója, Andrea Riccardi orra alá húzta a maszkot, amely még haszontalanabbá teszi a maszkokat.

A VaticanNews.va szerint egy katolikus templomban egyszerre tartottak buddhista imát, egy ferences kolostorban pedig szikh imát.

A németországi protestáns egyház tanácsának elnöke, Heinrich Bedford-Strohm, aki arról híres, hogy 2016-ban Jeruzsálemben Marx müncheni bíborossal együtt levették mellükön hordott feszületüket, kihasználta az gyűlést arra, hogy a protestáns szentáldozást szorgalmazza. Az "én"-t túlzásba véve ragaszkodott ahhoz, hogy "az én életemben az egység az Úr asztalánál az én személyes álmom." Vágya teljesüléséhez elég lenne az, ha katolikus volna.

XVI. Benedeket idézve Ferenc pápa azt mondta, hogy "a kereszt testvérekké tesz minket". A végén nem teljes áldást adott, amellyel csak önmagát áldotta meg (videó lent).

Az ökumenikus részt egy színpadon tartott szabad téri vallásközi ima követte. Egy szikh képviselő ellentmondott Ferenc pápának a keresztről szóló kijelentésével, mondván, hogy "a legfelsőbb vallás az egyetemes testvériség ápolása".

Ferenc pápa beszéde tartalmazta megszokott divatszavait, és olyan hülyeségeket is tartalmazott, mint "az egyik problémája mindenki problémája" vagy "senki sem üdvözül egyedül; csak együtt üdvözülhetünk."

#newsPwuokxjotr