Clicks290
hu.news
1

Viganó: A második vatikáni zsinat és a pápaság egy trójai falóvá változott

"Skizma van jelen a pápaságon belül" - írta Viganò érsek levelében, melyet Thomas Weinandy atyának címzett (MarcoTosatti.com, augusztus 11).

Levelében leírja, hogy Ferenc pápa a skizma "egyház részleg" vezetője, az egész alapja pedig "a magisztériumon belüli skizma", amely a második vatikáni zsinat során jött létre.

Viganó a zsinatot egy ökumenikus zsinatnak nevezi, ugyanakkor úgy nevezi, mint a "skizmatikus egyház" első lázadó találkozását, ami azt gondolja magáról, hogy "a második vatikáni zsinatból született". Ezért valójában két zsinatról beszélhetünk - írja Viganó.

Elmondja, hogy a modernisták erre utalnak, amikor megindokolják tetteit, ezt pedig Ferenc pápa prelátusaihoz hasonlítja, akik "Krisztus vikariátusa hatóságát" követik, pont akkor, ha skizmatikusan viselkedik.

Viganó kiemelte, hogy XXIII. János óta a pápák engedélyezték az olyan dolgokat, melyek "kétértelműen ellentmondanak" a katolikus doktrínának, mert ezek az összeférhetetlenségek megegyeznek saját nézeteikkel.

Figyelmeztet, hogy a zsinat és a pápaság egy trójai falovat visz az egyház felé, ami igyekszik elrettenteni minden jogos kritikát.

#newsIqncygtzdj

Atosz80