Clicks294
hu.news

Rendkívüli: A svájci püspökök nyíltan fecsegnek a saját nunciusuk ellen

A 69 éves Thomas Gullickson svájci nuncius egy "nem diplomatikus diplomata" és szeret "fecsegni" - írja a Kath.ch július 1-jén, ami a svájci püspökök hivatalos weboldala.

Gullicksont azzal vádolják, hogy közelebb áll Ratzingerhez, mint Ferenc pápához, és a "latin mise rajongója", valamint ellenzi az abortuszt és "szimpátiát" érez a Szent X. Piusz Papi Testvériség ellen.

A Kath.ch egy katolikus ellenes svájci újságot idéz, ami 2015-ben azt írta, hogy Gullickson olyan konzervatív, mint "az egyesült államokbeli klérus".

A weboldal haragszik Gullicksonra, amiért azt a truizmust írta ki Twitteren, hogy "az anti-baba gyógyszer azt csinálja a gyermekekkel, amit az ISIS a felnőttekkel tesz".

Gullickson új nyilatkozata, miszerint "Jézus nem ismerné fel magát a mai egyházban" a Kath.ch indulatait provokálta ki, "mert a nuncius számára a múlt nem jelenti azt, hogy a bibliai idők alatti történelem dinamikus és sokszínű" - mintha a "dinamikus és sokszínű" svájci püspökök bárkit tolerálnának, akik különböznek a merev, pártrendszerhez hasonló hozzáállásuktól.

A Kath.ch szemrehányást tesz Gullicksonnak a csodálatos paramentumai miatt, melyekben felszentelt két diakónust a "konzervatív" Szent Péter Testvériségből, és arra utalnak, hogy ezek a paramentumok nem tetszettek volna Krisztusnak.

Valószínű, hogy a Biblia imádó Kath.ch oldal azt se tudja, mi az a Biblia, ahogy azt sem, hogy a főpap a jeruzsálemi templomban mit csinált Krisztus előtt.

A Kath.net elítéli Gullicksont, de facto "antiszemitának" nevezik, amiért a magyar származású amerikai milliárdost, Soros Györgyöt kritizálja, aki erkölcstelen pénzügyi spekulációtól gazdagodott meg.

Azonban a Kath.ch szerint Soros egy jobb társadalmat hirdet, mellette pedig egy "holokauszt túlélő", pedig Soros bevallotta egy 1998-as interjúban Steve Kroftnak, hogy tinédzserként segített a nemzeti szocialistáknak elkobozni a zsidók tulajdonait, és nem érzi magát bűnösnek.

A Kath.ch megígérte, hogy a Gullicksont szidó irományokból egy második részt is ki fognak adni.

#newsNjwvfklykq