Clicks546
hu.news
1

Kiszivárgott levelek: "Nincs büntetés" a szabadkőműves katolikusoknak

A Melbourne Catholic írója, Kathy Clubb egy kétoldalas levelet publikált a szabadkőművesek nagymestere és az ausztrál püspöki konferencia között, mely témája arról szólt, hogy elfogadják a katolikus tagokat a szabadkőműves szektákba.

Az első levelet Stephen Michalak nagymester írta, a "katolikus", aki 2016 júliusán azt kérte, hogy engedélyezzék a szabadkőműveseknek, hogy teljes módon részt vegyenek az egyház szent életében.

Michalak 2017 júliusában kapott választ (a cikk képe) Stephen Hackett atyától, aki az ausztrál püspöki konferencia titkára.

Különböző püspöki bizottságokkal folytatott konzultációkra hivatkozva Hackett atya azt állította, hogy a szabadkőműves tagsággal a helyi plébániának kell kezdeni valamit.

Még azt is írta, hogy - egy eddig ismeretlen - 1984-es "katolikus irányelv" azt írja, hogy "semmilyen büntetés nem jár, ha egy katolikus szabadkőműves".

A valóság pedig az, hogy a Hittani Kongregáció 1983-ban mondta ki, hogy a szabadkőművesség nem kompatibilis a hittel, és "semmilyen egyházi hatóságnak nincs hatalma ezt megváltoztatni".

#newsDwsvladdep

charisma
Vérlázító, hogy egy püspöki konferencia letagadja a máig érvényes vatikáni nyilatkozatot:
www.karizmatikus.hu