ro.news
53

Cecilia Marogna: „Eu, iubita cardinalului? Absurd!"

Cecilia Marogna, în vârstă de 39 de ani, din Cagliari, Sardinia, a explicat pentru Corriere.it (6 octombrie) că a primit 50000 EUR în patru ani de la cel care deținea atunci postul de înlocuitor, Angelo Becciu pentru serviciile sale.

Suma includea salariul, călătoriile și consultanța ei. Marogna se numește „analist politic” și „expert în informații” care „locuiește într-un apartament închiriat și își crește fiica”, dar nu era „iubita” lui Becciu.

S-a întâlnit cu Becciu în 2015, după ce i-a trimis un e-mail despre „probleme de siguranță în Nunțiaturi”.

Becciu i-a spus: „Mi se pare ciudat că o tânără ca tine este interesată de acest lucru”. Cu toate acestea, între cei doi a început o „colaborare operațională”.

"Exista o lipsă de diplomație paralelă în țările din Africa de Nord și din Orientul Mijlociu, dar știam ce să fac și cum să mă mișc, de asemenea, pentru a reduce pericolele pe care le prezintă pentru Nunții celulele teroriste din aceste țări", a explicat Marogna.

Se pare că era cunoscută la Roma ca „nepoată a cardinalului”, dar Becciu a declarat pentru LaVerita.info: „Pot spune doar că doamna nu este o rudă de-a mea."

Potrivit LaVerita.info, Marogna este membru al Movimento Roosevelt al cărui președinte, Gioele Magaldi, este „Marele Maestru al Marelui Orient Democrat."

Imagine: © Mazur, CatholicNews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsJmtzuvdcew