Clicks184
hr.news

Povučena redovnica s desetero djece preminula u 92. godini

Sestra Marija Josipa od Trojstva (92), časna sestra karmelićanka koju je svijet poznavao kao Ann Russell Miller, umrla je 6. lipnja kod redovničkih sestara karmelićanki u Des Planesu u državi Illinois, gdje je posljednja tri desetljeća živjela u tišini, samoći i siromaštvu.

Prije toga bila je bogata članica visokog društva iz San Francisca te priređivala raskošne zabave, imala sezonske karte za operu i bila je majka desetero djece, odgajavši ih u vili s devet spavaćih soba s pogledom na zaljev San Francisca.

Deveto dijete, Mark svoju je nevjerojatnu priču objavilo na Twitteru. Njegova majka rođena je 1928. godine, a udala se s 20 godina, iako je razmišljala da postane redovnica. Do 27. godine imala je već petero djece, što je često nazivala "planirano roditeljstvo".

Prema riječima njenog sina, imala je milijun i jednog prijatelja, pušila je, pila, igrala karte, ronila je na otvorenom, bila brza i nepromišljena vozačica i članica 22 različite zajednice. "Odustala je od pušenja, alkohola i kofeina istog dana i nekako je uspijela ne počiniti ubojstvo", prisjeća se njezin sin.

1984. godine njezin suprug Richard preminuo je od raka. Bio je potpredsjednik Pacific Gas and Electric (2020: ~ 24 000 zaposlenika). Pet godina kasnije, na svoj 61. rođendan, priredila je oproštajnu zabavu s 800 gostiju u hotelu Hilton u San Franciscu uz skupe morske plodove i orkestar uživo.

Gostima je rekla da je prvih 30 godina života posvetila sebi, drugih 30 djeci i da će posljednja trećina svog života biti posvećena Bogu. Sljedeći dan odletjela je u Chicago kako bi ušla u karmel.

Nakon toga, Mark ju je vidio samo dva puta u 33 godine - iza metalnih rešetki klaustra. Imali su "komplicirani" odnos, priznaje, i nije u žalosti. Međutim, dodao je: "Nadam se da će ona pozdraviti tatu za mene." Sestra M. Joseph imala je 28 unučadi, od kojih neke nikada nije upoznala. Nikad u rukama nije držala ni jednog od svojih 12 praunuka.

#newsAenbhhpwfz