Clicks94
nl.news

Geen rechtvaardigheid: Franciscus doodt een bloeiende broederschap

Paus Franciscus heeft definitief beslist om de Broederschap van de Heilige Apostelen in Brussel, België, te ontbinden, een bloeiende nieuwe-ritegroep bestaande uit priesters en seminaristen, maar gehaat door de anti-katholieke Brusselse kardinaal Jozef De Kesel.

De Kesel verving in november 2015 de moedige en katholieke aartsbisschop André Léonard die in 2013 de groep, opgericht door pater Michel-Marie Zanotti-Sorkine, heeft erkend.

Ze bestond uit zes priesters en 23 seminaristen, terwijl er jarenlang geen enkele nieuwkomer was op de Franstalige seminaries in België.

De parochie van de groep in Brussel werd al snel een centrum voor vernieuwing. Maar in een tijd van massa-immigratie beweerde De Kesel dat de groep ontbonden moest worden omdat "te veel" van hen Frans waren, terwijl in het nationaal seminarie in Namen slechts 25 van de 80 seminaristen uit België komen.

Op 12 april heeft Marco Tosatti in een brief op LaNuovaBQ.it het nieuws verspreid dat een oproep van leken voor de Apostolische Signatura tegen de moord op de gemeenschap door paus Franciscus is tegengehouden omdat de rechters de oproep wilden accepteren.

Tosatti noemt dit een "lelijk verhaal" dat zeker geen goed licht werpt op paus Franciscus.

De grootste religieuze groep in Brussel is de islam.

#newsGotrrmektq