hu.news
1327

XVI. Benedek megváltoztatta korábbi nyilatkozatát

XVI. Benedek ma megváltoztatta nyilatkozatát a megbízhatatlan müncheni visszaélési jelentéssel kapcsolatban.

Korábban azt nyilatkozta, hogy nem vett részt az Ordinariátus 1980. január 15-i ülésén, ahol egy esseni papról volt szó, aki kiskorú lányok előtt fajtalankodott. Az ülés jegyzőkönyve azonban említi az ő jelenlétét is.

Most a KNA.de-nek azt mondta, hogy részt vett az ülésen, kifejtve, hogy ennek tagadása nem "rosszindulatú szándékból" történt, hanem "a nyilatkozatának szerkesztési hibája" miatt. Ragaszkodik azonban ahhoz, hogy ezen a találkozón nem született döntés arról, hogy lelkipásztori megbízást kapjon-e az a pap, aki visszaeső bűnelkövető volt.

A pap 14 év alatti lányok előtt meztelenkedett és maszturbált. XVI. Benedek azt vallja, hogy "semmit sem tudott" a büntetett előéletről. Hangsúlyozza, hogy nem történt szexuális bántalmazás.

XVI. Benedek bejelentette, hogy az 1900 oldalas jelentés áttanulmányozása után további nyilatkozatot tesz. Kérdés, hogy erre lesz-e még módja, tekintve idős korát.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsXdqmxfdyie
lowoa
Most kell nagyon odafigyelni, nemsokára elmenekül Kölnbe, melyik bíborosokkal, s melyik papokkal, azokra lehet hallgatni a többi mehet a süllyesztőbe, ha nem térnek vissza a Szentírás szavaihoz.