Clicks36
ro.news

Biserica lui Francisc: Mănușile de unică folosință au devenit o nouă dogmă

Părintele Leonardo Ricotta din parohia Sant’Agata din Villabate, Sicilia, a devenit primul preot eliminat din liturghia coronavirusului episcopilor italieni, care obligă preoții să distribuie împărtășirea exclusiv în mână și să poarte mănuși.

Ricotta a numit acest lucru într-o predică din 18 mai o „măcelărie euharistică” și un „sacrilegiu”. El a subliniat că fragmente din anafura consacrată s-ar putea lipi de mănuși de unică folosință: „Trebuie să-l arunc pe Hristos în coșul de reciclare? Mai degrabă nu aș da deloc comuniunea.”

Postările pe rețelele de socializare spun că Ricotta a fost înlăturat de facto de arhiepiscopul din Palermo Corrado Lorefice, 57 de ani, care a devenit faimos pentru că a mers cu bicicleta în catedrala sa (mai jos).

Lorefice a hotărât că Ricotta „și-a dat demisia”, negând comuniunea în mâna care este „permisă” de documentele Vaticanului.

"Convingerile personale prezentate de persoane singure ca doctrină autentică nu pot fi impuse credincioșilor", a dogmatizat Lorefice - ca și cum comuniunea coronavirusului în mână ar fi "doctrină autentică."

#newsIzatadmvhv