Clicks379
charisma
14

Nagyfigyelmeztetés katolikus szemmel

Lelkes testvérek létrehoztak egy magyar nyelvű oldalt, ahol többek között MDM alias Mary Carberry "látnoknő" (PR tanácsadó) szépen felépített történetét is megtalálhatjuk egy angol nyelvű cikkben.
Teljes cikk
Lajos D
A szinódus valóban rossz irányú változást szeretne (vagy legalábbis káoszt), ahogy a szentmisével kapcsolatos tiltások is. De ez egy cseppet sem teszi megbízhatóvá M(D)Mariska jóslatait: mert attól, hogy bekövetkeznek, ezeket a jóslatokat sugallhatja még ugyanaz a gonosz szellem, amely a szinódust és a liturgikus és egyéb egyházi és világi ámokfutást is vezérli. Nem nagy kunszt megjósolni a …More
A szinódus valóban rossz irányú változást szeretne (vagy legalábbis káoszt), ahogy a szentmisével kapcsolatos tiltások is. De ez egy cseppet sem teszi megbízhatóvá M(D)Mariska jóslatait: mert attól, hogy bekövetkeznek, ezeket a jóslatokat sugallhatja még ugyanaz a gonosz szellem, amely a szinódust és a liturgikus és egyéb egyházi és világi ámokfutást is vezérli. Nem nagy kunszt megjósolni a sátánnak, hogy gonosz emberek gonoszat fognak tenni, hiszen a gonosz emberek az ő hatalma alatt állnak, és azt teszik, amit ő akar. Ahhoz a hülye poénhoz hasonlít ez, hogy "megjósolom, hogy hamarosan egy nagy csapás fog téged érni" - majd jól hátba ütöm az ámuldozó áldozatot. Azt javaslom mindenkinek, hogy vegyen elő egy denzingert vagy egy régebbi katekizmust és hasonlítsa össze Mariska üzeneteivel. Ha eltérés van, akkor döntse el, hogy melyiket dobja ki. Ha a denzinger vagy a katekizmus lesz az, akkor a továbbiakban ne nevezze magát katolikusnak. Lehet még attól becsületes követője az Utolsó Napok M(D)Mariska Egyházának. (de minek...)
Atosz80
Egyébként a nagy irgalmasság eseményét nem csak mdm jósolta meg vagy mi, ha nem sok új és régi kat látnok, vagy próféta, és igen Benedek lemondásával kapcsolatosan annyit hogy ő nem lemondott hanem lemondatták, ezt onnan tudom hogy Godfried Danneels Brüsszel - Mechelen egykori érseke aki azóta elhunyt bevallotta!!! Hogy hogyan buktatták vagy mondatták őt le és puccsal hogyan juttatták hatalomba …More
Egyébként a nagy irgalmasság eseményét nem csak mdm jósolta meg vagy mi, ha nem sok új és régi kat látnok, vagy próféta, és igen Benedek lemondásával kapcsolatosan annyit hogy ő nem lemondott hanem lemondatták, ezt onnan tudom hogy Godfried Danneels Brüsszel - Mechelen egykori érseke aki azóta elhunyt bevallotta!!! Hogy hogyan buktatták vagy mondatták őt le és puccsal hogyan juttatták hatalomba ferkót!!!
Zsadányi Sándor
Az egyház nagy változások előtt áll benne van az MDM üzenetekben a mostani szinodus ezt szolgálja ha a Szent mise liturgiaban változások történnek akkor az egy újabb bizonyíték arra hogy az üzenetek valóban az égből valók azoknak akik támadják az MDM üzenetek de többi eseménnyel együtt véve ami már folyamatban van egy ideje például a védőoltás ami szintén benne van az üzenetekben és a többi még …More
Az egyház nagy változások előtt áll benne van az MDM üzenetekben a mostani szinodus ezt szolgálja ha a Szent mise liturgiaban változások történnek akkor az egy újabb bizonyíték arra hogy az üzenetek valóban az égből valók azoknak akik támadják az MDM üzenetek de többi eseménnyel együtt véve ami már folyamatban van egy ideje például a védőoltás ami szintén benne van az üzenetekben és a többi még rosszabb lesz benne van MDM üzenetekben de számomra XVI. Benedek pápa lemondás tette fel az i a pontot ami 2013 - ban történt meg és azóta már sok mindent láttam és hallottam Én hiszek az üzenetekben ennyi na de most mindenkinek lelke rajta hát lelke rajta
Jozsefné Tari
Kedves Rita nem mersz a saját nevedben írni, mindig mások neve mögé bújsz?
charisma
kedves @Jozsefné Tari, bejegyzése Zsadányi Sándorra vonatkozik?
Haven Y Acett
Ha ellenkezik az Egyház tanításával, a gonosztól való, legyen szó akár a pápáról, akár M(D)M-ről. Ebben az esetben nem pusztán szabad, hanem kötelező is elmondani, hogy a gonosztól való.
lelkihaz
Korábban én is ezt az álláspontot képviseltem. Mára azonban szerintem ez egy elvakult álláspont. Az utóbbi események azt igazolják, hogy az egyházi előljáróink se nem tévedhetetlenek, se nem megbízhatók. Láthatjuk, hogy sokminden, amit az MDM profétált, mára már megvalósult. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az MDM-et el kell fogadni. De azt sem szabad állítani, hogy a gonosztól való. Szent Pál …More
Korábban én is ezt az álláspontot képviseltem. Mára azonban szerintem ez egy elvakult álláspont. Az utóbbi események azt igazolják, hogy az egyházi előljáróink se nem tévedhetetlenek, se nem megbízhatók. Láthatjuk, hogy sokminden, amit az MDM profétált, mára már megvalósult. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az MDM-et el kell fogadni. De azt sem szabad állítani, hogy a gonosztól való. Szent Pál azt mondja, hogy vizsgáljunk meg mindent és ami jó, azt tartsuk meg. Az egyetlen dolog, ami engem zavar, hogy vannak akik ebből lelkiséget akarnak létrehozni. Legyünk türelemmel, hallgassuk meg mit mondanak az MDM-esek és vessük össze a szentirással meg a mai eseményekkel. Az Egyház szent és megáll az idők végezetéig, de kérem, ne hivatkozzunk különböző elítélő püspöki nyilatkozatokra, mert azoknak bebizonyosodott a relevanciájuk...
charisma
@lelkihaz, szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a cikk 2013-as keltezésű. Az akkori püspökök álláspontjának relevanciáját laikusként megállapítani ma nem tűnik könnyű feladatnak.

Ahogy minden jóslásban is vannak relevanciák, ugyanúgy MDM állítólagos (de nem, mert a helyi psüpöke is elítélte) próféciáiban is lehetnek azóta már bekövetkezett dolgok.
Ilyen alapon a jósokat is célszerű meghal…More
@lelkihaz, szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a cikk 2013-as keltezésű. Az akkori püspökök álláspontjának relevanciáját laikusként megállapítani ma nem tűnik könnyű feladatnak.

Ahogy minden jóslásban is vannak relevanciák, ugyanúgy MDM állítólagos (de nem, mert a helyi psüpöke is elítélte) próféciáiban is lehetnek azóta már bekövetkezett dolgok.
Ilyen alapon a jósokat is célszerű meghallgatni és megkülönböztetni???

Nem kell mérgezett vizet inni akkor, ha tudjuk hogy van méreg a vízben. Még ha a víz 99,5%-a tiszta, akkor sem.
lelkihaz
Tudod, érvelni lehet, de vajon miért van az, hogy én, aki 2014-ig, militáns egyházpárti voltam, ma azt érzem, hogy az egyházi előljáróim elárultak, hogy nem bízhatok meg bennük, s hogy minden rosszat elővetítő prófécia figyelmet érdemel?
charisma
Kérlek ne keverd az érzéseket a hittel.
Nem az egyházban és az elöljárókban hiszünk, hanem Jézus Krisztusban.
"Szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre vezet – kevesen vannak, akik megtalálják." (Mt 7,14)
Lajos D
Pont azért kell militáns egyházpártinak lenni, mert elárultak. A próféciák közül nem mindegyik érdemel figyelmet. Még akkor sem, ha bekövetkezik a megjósolt dolog. Az invocabóék által gyakran fordított Ripperger exorcista beszél róla, hogy a sátán hatalmas intelligenciája révén "előrelát" bizonyos dolgokat. Például: tudja, hogy teleszórta a Vatikánt homopedókkal, tudja, hogy botrányt akar okozni …More
Pont azért kell militáns egyházpártinak lenni, mert elárultak. A próféciák közül nem mindegyik érdemel figyelmet. Még akkor sem, ha bekövetkezik a megjósolt dolog. Az invocabóék által gyakran fordított Ripperger exorcista beszél róla, hogy a sátán hatalmas intelligenciája révén "előrelát" bizonyos dolgokat. Például: tudja, hogy teleszórta a Vatikánt homopedókkal, tudja, hogy botrányt akar okozni velük, akiket teljesen irányít, megjósolja tehát a botrányt, ami aztán bekövetkezik. Te pedig ennek bekövetkezte miatt azt is elhiszed, amit mdm Mariska révén el akar hitetni veled.Például, hogy mindegy ki milyen vallású, csak szeretet legyen, no meg Mariskának bevétel. Ha nem ragaszkodunk az Egyház tanításához, milyen alapon kritizáljuk a hitevesztett egyháziakat?
Bazsó-Dombi Attila
@charisma
Amint már megírtam Neked az április 22.-ei bejegyzésednél:
Fény derült az "Isteni Irgalmasság Máriája" (MDM) démonikus hátterére
"Következetesnek kell lenni: az MDM a világméretű elterjedtsége miatt már rég túlnőtte a helyi püspök hatáskörét, éppúgy mint Medjugorje."
lelkihaz
Jómagam soha nem alapozok magánkinyilatkoztatásokra. Tiszteletben tartom, meghallgatom, összvetem a szentírással és a lelkiismeretemmel. Ha valamire figyelmeztet, hogy rest vagyok, akkor felbuzdulok. Ha ne passzol, akkor mellőzöm.
Szerintem nem helyes:
1. Az egyhàzi előljárók elhamarkodott nyilatkozatai alapján ítélkezni, mert pont az ítélkezik, akire vonatkozik a magánkinyilatkozatás. Ez a jog …More
Jómagam soha nem alapozok magánkinyilatkoztatásokra. Tiszteletben tartom, meghallgatom, összvetem a szentírással és a lelkiismeretemmel. Ha valamire figyelmeztet, hogy rest vagyok, akkor felbuzdulok. Ha ne passzol, akkor mellőzöm.
Szerintem nem helyes:
1. Az egyhàzi előljárók elhamarkodott nyilatkozatai alapján ítélkezni, mert pont az ítélkezik, akire vonatkozik a magánkinyilatkozatás. Ez a jog szempontjából is integritási kérdéseket vet fel;
2. Sosem szabad egy próféciát elhamarkodottan démoni eredetűnek mondani, nehogy vétkezzünk a Szentlélek ellen;
3. Meg kell nézni, hogy kik azok akik a próféciákat bírálják. Ezt leginkább a karizmatikus megújulás tagjai teszik. Azt gondolják, hogy ők birtokolják a megkülönböztetés adományát, de gyakran esnek tévedésbe. Nekik nem probléma a liberális felfogás, a vallásközi vallásosság, de a katolikus egyházat védelmező magánkinyilatkoztatás probléma.
Az MDM-re legfeljebb azt szabad mondani, hogy azok emberi magánelmélkedések.