Clicks39
ro.news

Școală catolică concediază profesorul de matematică pentru numirea unui profet fals un profet fals

Colegiul St Aloysius din Londra (Arhiepiscopia Westminsterului) l-a concediat pe Joshua Sutcliffe, 30 de ani, profesor protestant de matematică pentru că a mărturisit că „cred că Muhammad este un profet fals” (YouTube.com, octombrie 2019).

Înainte de a da această mărturie a credinței, el a declarat: „Știu că acest lucru este controversat și știu că oamenii ar putea fi jigniți de ceea ce spun, dar o fac cu drag și pentru că vreau să spun adevărul.” Sutcliffe a continuat să-l mărturisească pe Hristos ca singurul profet adevărat.

Cine crede că Mohamed nu este un profet fals, are obligația morală de a deveni musulman.

Sutcliffe a fost suspendat timp de cinci zile, după ce un părinte musulman s-a plâns de mărturia sa. Prin urmare, el și-a oferit demisia, dar a retras-o a doua zi spunând că a fost pus sub presiune. De atunci nu a primit niciun răspuns de la școală.

În 2017, Sutcliffe a fost concediat de la Școala Cherwell din Oxford pentru că le-a spus unei camere pline de fete „foarte bine, fetelor”, în timp ce una dintre fete credea că este „băiat”.

Nu i s-a dat nicio instrucțiune oficială despre cum trebuia să se refere la această fată. Când s-a supărat, a încercat să destindă situația și i-a cerut scuze - însă în zadar.

#newsHebxzohqam