Clicks30
sl.news

Kardinal predseduje evharistiji "transvestitov" (video)

Kardinal São Salvador da Bahia v Braziliji, Sérgio da Rocha, ki je verjetno želel ugoditi oligarhom, je 21. maja predsedoval evharistiji za domnevne umorjene žrtve "LGBTfobije".

Predstava je vključevala "transvestita ("Drag Queen"), ki je skandirala Ave Marijo. Rocha je v homiliji objokoval "veliko nasilnih smrti" med homoseksualci. Razdeljevanje obhajila je prepustil nekaterim prisotnim, verjetno zato, da bi se izognil neprijetnim slikam.

Po poročanju CruxNow.com (11. junija) se je Rocha "takoj odzval" na prošnjo dveh lokalnih homoseksualnih propagandnih organizacij - tako hitro, da je s svojo hitro reakcijo presenetil celo propagandiste. Eden izmed organizatorjev, Cris Serra, je dejal, da česa takega ni pričakoval.

Álvaro Mendes iz Centra Dom Bosco je predstavljene podatke o umoru transvestitov označil za "nezanesljive" in pojasnil, da so ti pogosto ubijajo ali so ubiti v zločinih, ki niso povezani s spolnostjo. Salvador je med najnasilnejšimi brazilskimi mesti z 51 uboji na 100.000 ljudi (za primerjavo, Sao Paulo: 15). Eden od razlogov za to je naraščajoč trg z drogami, v katerem sodelujejo homoseksualci.

FratresInUnum.com je Rochino predstavo označil za pretvezo za oglaševanje istospolnih.

#newsGhlgmbqmvh