Clicks105
hr.news

Aplikacije za homoseksualno spajanje koriste se unutar područja Vatikana - ALI

Tijekom 26 tjedana 2018. godine, najmanje 32 mobilna uređaja emitirala su serijski ponavljajuće podatke vezane uz aplikacije za spajanje s područja Vatikana i zgrada obično nepristupačnih turistima i hodočasnicima, kako izvještava PillarCatholic.com (27. srpnja).

Najmanje 16 mobilnih uređaja emitiralo je signale iz aplikacije za spajanje Grindr najmanje četiri dana između ožujka i listopada 2018. godine unutar privatnih područja države Vatikan, dok je još 16 uređaja pokazalo upotrebu drugih aplikacija za spajanje ili upoznavanje zasnovanih na lokaciji, i heteroseksualnih i homoseksualnih, u četiri ili više dana u istom vremenskom razdoblju.

Područja su bila unutar bazilike sv. Petra, unutar zgrada vlade Vatikana i uprave Svete Stolice, uključujući i one koje koristi vatikansko diplomatsko osoblje.

Nejasno je kako je PillarCatholic došao do podataka, što povećava mogućnost da su dio osvete neke treće strane. Nadalje, navedena područja posjećuju mnogi zaposlenici Vatikana, koji nikako nisu svi svećenici.

Slika: © globetrotter_rodrigo, Flickr, CC BY-NC-ND, #newsZgqphpauix