Clicks28
ro.news

Rigiditatea lui Francisc: Salezianului i-a fost interzis să celebreze Liturghia romană se adresează episcopului Schneider

Un preot salezian al cărui provincial rigid i-a interzis să rostească Liturghia romană o dată pe săptămână, l-a întrebat pe episcopul Schneider prin „Confraternitatea Maicii Domnului din Fatima” ce să facă (videoclipul 13 noiembrie de mai jos).

Preotul scrie că se află într-o situație foarte grea și suferă. El se supune provincialului său abuziv, dar se apropie de o „criză vocațională”, deoarece este marginalizat în Congregația sa. Deoarece a promovat folosirea antimisele în timpul Liturghiei, a fost îndepărtat din misiunile sale anterioare.

Schneider îi răspunde că Salezienii nu sunt necesari pentru mântuire, ci doar Credința în Hristos și fidelitatea, evlavia și dragostea față de Euharistie. Astfel: „Trebuie să cântăreșți în fața conștiinței tale ce este mai mare și mai necesar pentru tine. Când Liturghia tradițională și cinstirea pentru Euharistie au în mod obiectiv mai multă valoare pentru tine, atunci este logic să părăsești congregația.”

El îl sfătuiește pe preot că Biserica îi dă libertatea „de a găși un episcop binevoitor care să-ți permită să-ți exerciți preoția.”

#newsAjuhgwfose

01:51