Clicks233
hu.news

Zord jövőkép: Még Kasper bíboros sem támogatja a német szinódust

A német szinóduson a Vatikánnak különbséget kell tennie a hit és az eretnek eszmék között - mondta Müller bíboros Raymond Arroyo-nak az EWTN-től (október 21).

Hozzátette, hogy még a (katolikusellenes) nyugalmazott Kasper kúria bíborosnak is vannak kifogásai a szinódusi fejleményekkel szemben: "Ha Kasper bíboros nagyon kritikus, akkor elérkeztünk a végső ponthoz - a vissza nem térés utolsó pontjához" - mondta Müller. A szinóduson "a liberális protestantizmus és a kereszténységmentesítés bizonyos formáját" látja.

Arroyo szembesítette Müllert Grech bíboros elképzeléseivel, miszerint a világméretű szinódusi folyamat zárószavazásán nem vehetnek részt püspökök, és a záródokumentumot nem nyújthatják be a pápának.

Müller azt válaszolta, hogy ez a zsinat "nem szükséges" a hívek számára: "Sokkal fontosabb, hogy olvassák és hallgassák Isten igéjét, és ne néhány ötlet gyűjteményét készítsék el" - mondta, hozzátéve, hogy ez "a püspökök szinódusa, nem pedig a laikusok szinódusa, ami protestáns elképzelés".

#newsBapjzjwdpn