hu.news
246

Vajon Novell ki fog találni valami őrültséget?

Xavier Novell volt solsónai püspök az utóbbi idők "legbuzgóbb püspöke" volt Katalóniában, és az egyik legelkötelezettebb spanyol püspök - írja a GerminansGerminabit.Blogspot.com (szeptember 19).

A blog Novellt "a hit emberének" írja le, "hatalmas karizmatikus erővel", aki "minden porcikájából hitet közvetít", míg "a (Ferenc) egyház minden porcikájából hitetlenséget közvetít".

Novellel ellentétben a legtöbb spanyol püspök csak egy tisztség, tőlük senki sem vár el többet, legkevésbé Ferenc pápa - magyarázza a blog, elismerve, hogy Novell hitét annyira megfertőzte nacionalista katalán hite, hogy a katalán La Patum fesztiválon Bergában ördögnek öltözött.

Novell állítólagos múzsája, Silvia Caballol a pszichológusok tanácsából való kizárásra számíthat, mert affektív kapcsolatot tartott fenn Novellel, "amikor Novell a páciense volt" - írja a ReligionDigital.org (szeptember 19).

Továbbá Silvia muszlim volt férje azt állítja, hogy az egyház megfosztotta őt három gyermekük felügyeleti jogától, mert házasságukat a solsonai egyházi bíróságon bontották fel, amikor Silvia már ismerte Novellt. Silvia ezt megelőzően a solsonai egyházmegyétől kért felmentést, hogy "az édesanyja, egy nagyon vallásos asszony nyomására" egy muszlimhoz menjen feleségül.

Azonban Ferenc pápa egyháza kevésbé tartja tiszteletben a felbonthatatlan szentségi házasságokat, és még kevésbé a nem szentségi házasságokat.

Novell állítólag állást keres, de a munkaadók a médiától való félelmükben elfordulnak tőle. Ezért a püspökök attól tartanak, hogy Novell esetleg összeomlik, és még "valami őrültséget is kitalál".

#newsEibxkrngmf