Clicks163
charisma

Mivel hitegette a nőket a liberális feminizmus?

Részletek a Konzervatív feminizmus. Hogyan szabaduljunk meg a szélsőséges gender-ideológiától? című kötetből

A liberális feminizmus arra inspirálta a nőket, hogy az egyenlőség és az érvényesülés érdekében lázadjanak. A radikális szárny az évszázados sztereotípiákra épített, s azt hirdette, hogy a nők az érvényesülés érdekében »férfiasodjanak«, vagyis másolják, és vegyék át a férfiak viselkedését.
Íme, néhány tévedés, amelyet a liberalizált elképzelés oktrojált a nőkre:
A magánéleti- és a közéleti feladatok könnyedén teljesíthetők. A liberális feminizmus kinyilváníttatta a nőkkel, az anyákkal, hogy a gyermekvállalás nem gyakorol terhet a főállású tevékenységre, és a nők könnyedén helyt állhatnak otthon és a munkában egyszerre. Valójában: a házon kívüli munka a feladatok váltogatását követeli a nőktől, miáltal kialakul a többes szerepkör: dolgozó, társ, anya, háziasszony.
Szintén kapcsolódó sztereotípia, hogy a siker elérése férfiasan agresszív módon, mások fizikai, verbális vagy egyéb offenzív legyőzésével lehetséges (amely elvárás sok esetben a férfiak számára is terhes). Az elvárt feminin tulajdonságjegyek viszont mindezekkel szemben állnak, és az egyéni érvényesülés ellentétes viselkedést ír elő a nők részére.
A modern feminizmus a szülés-szoptatás időszakát a karrier kényszerű, nem pedig természetes megszakításának tartotta. Elterjedt, hogy az anyaság és a családi gondoskodás nem magas rendű tevékenység, hanem a fajfenntartás érdekében alkalmazott szükséges rossz. Holott nem a gyermekvállalást és a családi életet kellett volna visszaszorítani, hanem nőnek és férfinak összefogni.
A hangadó feministák kiindulópontként kezelték a férfi- és női szerepkörök átértékelését. A nőkkel elfogadtatták, hogy az ún. otthon végzett, ingyenes női munka, pl. a gondoskodás, a gyermeknevelés (stb.) értékben és ráfordított időben nem egyenértékű a házon kívüli, fizetett tevékenységekkel, valamint meghagyták a sztereotípiát, hogy ezek olyan kötelességek, amelyeknek ha lánytól asszonyig valaki nem az elvárások szerint tesz eleget, akkor nőietlen.
A női érdekképviselet valódi céljai mindezek által háttérbe szorultak. Az egészséges női érdekvédő törekvések célja a nők azonos teljesítménybeli elbírálása, teljes értékű emberként kezelése, és az előrejutásban hasonló lehetőségek elfogadtatása lett.
Ezért a női érdekvédő mozgalmat nem kísérte (nem kíséri) egyértelmű támogatás. A férfiak sok esetben elhatárolódtak, a nők nagy része pedig kitételt tett és tesz még napjainkban is, vagyis szerintük: szükség van ugyan a női érdekvédelemre, de nem a feministákra. Legalábbis nem azokra, akiket a szóbeszéd és a média akként bemutat.
A hírek többnyire a szélsőséges posztfeminista törekvéseket kapják fel, azokból lesz hír, szenzáció vagy megbotránkoztató képsor. Az akciók nem szimpatikusak a közvélemény részére, és a végrehajtók, hogy még jobban felhívják magukra a figyelmet, vérszemet kapnak. A legtöbbjük ugyanúgy, mint a gerjesztett tüntetések fizetett bajnokai, nem ismerik az eredőket, és saját felelősségüket sem. Némely radikális női irányzat által a feminizmus valódi értékei háttérbe szorultak vagy elfelejtődtek.
Felmerül a kérdés: milyen a józan, egészséges és előremutató női érdekvédelem? A válasz egyszerű: konzervatív és keresztény.
E témát és a szélsőséges gender ideológia káros következményeit járja körül Dr. Horváth Júlia Borbála nemrég megjelent könyve. Az ebook megjelenését a Családtudományi Szövetség támogatta.
Előszó: Ferencz Orsolya. Szerkesztő: M. Dobos Marianne.
Kiadja: Fecske füzetek/PublishDrive. 2020. december.
A teljes szöveg elérhető itt, és más web-áruházakban: lira.hu/…-ideologiatol-ekonyv-epub-mobi