Clicks187
hr.news

Dosta milosrđa: Izopćen mladi svećenik

Otac Michael DeSaye napustio je Trentonsku biskupiju u SAD-u, za što je zaređen 2. lipnja 2018. godine i ušao u sedevakantističko sjemenište Brooksville na Floridi koje vodi biskup Donald Sanborn (71).

Početkom 70-ih Sanborn (71) je bio sjemeništarac za biskupiju Rockville Center, ali se zatim pridružio Bratstvu PiusX-a gdje je zaređen u lipnju 1975. godine. Utemeljitelj je sjemeništa PiusX-a sv. Tome Akvinskog koje se sada nalazi u Dillwynu u Virginiji. 1983. godine Sanborn je napustio PiusX i prihvatio sedevakanizam koji vjeruje da je Pio XII. (+1958.) bio posljednji pravi papa i da su svi budući pape i većina sakramenata nevaljani.

Otac DeSaye došao je do zaključka da neuspjeli Drugi vatikanski sabor (1962.-1965.) uči grešku protiv katoličke vjere i morala i da je nepomirljiv s crkvenim učiteljstvom. Ove kontradiktornosti dovele su ga do sedevakantizma.

Trentonskog biskupa Davida O'Connella zamolio je da prihvati njegovu ostavku i da mu ukloni svećeničke službe. O'Connell je otišao dalje od toga. U naletu milosrđa, ekskomunicirao je DeSayea zbog raskola, kako izvještava sedevakantistička web stranica NovusOrdoWatch.org (13. srpnja). Saborska Crkva obično poziva i laska raskolnicima i naziva to "ekumenizmom".

Saborska Crkva zadržava oštre kazne samo za svećenike koji se brinu oko saborskih aberacija. Nikada se ne odnose na antikatoličke, pro-pobačajne, pro-homoseksne klerike koji skrnave liturgiju i javno napadaju Crkvu, jer ova skupina uživa potporu moćnih oligarhijskih medija.

#newsCwphyvizip

newsXrixjwmhug