Clicks630
Várakozás a pápára Pók Katalin írta 2021. 06. 05. (hungaryfirst.hu/cikkek/2021-06-05/varakozas-papara) Nagy örömmel értesültünk róla korábban, hogy Szent Péter utóda látogat el hozzánk az Euchariszti…More
Várakozás a pápára

Pók Katalin írta 2021. 06. 05.
(hungaryfirst.hu/cikkek/2021-06-05/varakozas-papara)


Nagy örömmel értesültünk róla korábban, hogy Szent Péter utóda látogat el hozzánk az Eucharisztikus kongresszusra, ő celebrálja a misét, ám most aggasztó hírek érkeztek. A pápa nem akar találkozni a kormányfővel, sem a köztársasági elnökkel, csupán 3 órát tölt az országban, majd átrepül Szlovákiába, ahol 3 napot tölt, találkozva a szlovák balliberális női miniszterelnökkel. A vasarnap.hu szerint mindez diplomáciai nyugtalanságot vált ki, sőt diplomáciai szakadást idéz elő. A bíborosi érsek és Semjén Zsolt teológus, KDNP-s képviselő kiutazott tárgyalni a példátlan diplomáciai botrányról, meggyőzni a pápát, hogy ezt nem teheti. „Egyenlőre várunk” ez a legutolsó fejlemény. Csalódás az ország keresztény identitását és az üldözött keresztényeket támogató kormánynak, de a katolikus híveknek is, akik nagy szeretettel fogadják a pápát. A jobboldali keresztény híveket, mélyen megdöbbenti a pápa tette, hiszen azért szavaznak a jobboldali kormányra, mert az „Isten, haza, család” értékeit képviseli. Most mindez kapott egy nagy pofont.

Politikai feszültségek, nézeteltérések vannak a háttérben, a pápa nem ért egyet Orbán Viktor kormányával, és néhány püspökkel, a bevándorláspolitika miatt. De más probléma is van. Korábban támadta a szuverenista kormányokat, mint például Trump kormányzását, mert szerinte „rövidlátó, szélsőséges, sértődékeny, és agresszív nacionalizmus” jellemzi az ilyen kormányokat. A globalizmus ellenében, hazánk is a szuverenista irányvonalat képviseli.

Ez most komoly, hogy nem számít a pápának az „Isten, haza, család” védelme abban a korban, amikor a hagyományos értékek veszélyben vannak? Veszélyben van az Istenhit a világban, helyette az Isten nélkül is jók vagyunk liberális humanizmus uralkodik. Ennek következménye a bevándorlás támogatása is a liberális világban. És tényleg nem számít Magyarország évszázados küzdelme a muszlim terjeszkedéssel szemben, és a mostani védelmi intézkedések, és valóban megbocsáthatatlan vétek, ha a keresztény értékek védelme mellett teszi le a voksát ebben is. És nem akar növekvő számú mecseteket és iszlám terrorizmust az országában?

Veszélyben van a haza a nemzet fogalma is az egyre terjeszkedő globalista ideológia miatt. Nem kellenek már a jó hazafiak, mert ha nemzeti értékeiket védik, akkor nacionalisták, amit már meg kellett volna haladni? Valóban sok kárt okozott a világban a nacionalizmus, de csak a szélsőséges, kártékony, amelyik mások rovására akar érvényesülni, más országokra rátámad, másokat gyarmati sorba ránt, hogy saját nemzetét a piedesztálra emelje. Aki másokkal békében akar élni, aki más nemzeteket tisztel, de a saját nemzeti értékeit is bátran képviseli a világban, ott nem lehet nacionalizmusról beszélni.

A család is veszélyben van, amikor a szivárványcsaládok istentelen ideológiái törnek előre. Ha a gender, az LMBTQ a homoszexuális jogok, követelnek ünneplést, akkor védeni kell a hagyományos keresztény családmodellt. Éppen ezt teszi a kormány, ami miatt, jogállamisági viták folynak körülötte az EU-ban.

Tisztelt Ferenc pápa, semmit sem számít az, hogy a kormány szinte egyedüliként a világban, védi a keresztény családmodellt? Sőt talán még rossz pont is, mert hallott, a jogállamisági elmarasztalásunkról, talán emiatt, sem akar látogatást tenni államfőinknél? Tényleg a keresztény identitás védelme miatt bünteti őket, és ezzel bünteti az egész magyar népet?

Az sem számít, hogy soha ennyi templom nem újult meg, mint az Orbán kormány alatt? Hogy az egyház mindig számíthat a kormány segítségére? A hatalomra pályázó ellenzék vezére éppen fel akarja rúgni a vatikáni szerződést. Talán ez a kormány szimpatikusabb lenne Önnek?

Talán az sem számít, hogy a világban egyedüliként kezdte el a kormány az üldözött keresztények megsegítését, a Hungary Helps program keretében. Talán éppen ezek miatt mondta Pió atya, hogy irigyli a magyarokat, mert „Magyarország egy olyan kalitka, melyből egy gyönyörű madár fog kirepülni”.

Nem számít, hogy Magyarországot üldözik a keresztény identitás védelme miatt? Most még a pápa is bennünket büntet? Engedje meg Szentatyám, hogy emlékeztessem Jézus beszédére: „Melyik jótettemért akartok megkövezni?” -kérdezte Jézus.

(Jézus megkérdezte tőlük: „Láthattátok, mennyi jót vittem végbe Atyám erejéből. Melyik jótettemért akartok megkövezni?” (Jn10, 32).

Várunk Szentatya, hogy megértse, mit tesz ma Magyarország a keresztény értékekért!

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!" (Lejegyezte Pio atya) Forrás: MARANA THA újság. 2009
Mennyország, Mennyország
Az MKPK Titkárságának közleménye Ferenc pápa látogatása kapcsán magyarkurir.hu/…rsaganak-kozlemenye-ferenc-papa-latogatasa-kapcsan
Bazsó-Dombi Attila
Talán más előzmények is hozzájárultak a sértődéshez:
„Mária Országa Egyházában a bátorságot inában hordó több egyházi elöljáró rendszerint elhárítja a magyarság érdekei melletti kiállást azon a címen, hogy ő előbb katolikus és csak azután magyar. Íme a páratlan alkalom számukra, hogy katolikusságukért végre kiálljanak! [...] Erdélyben írva ezen sorokat az sem hagyható említés nélkül, hogy Erdély …More
Talán más előzmények is hozzájárultak a sértődéshez:
„Mária Országa Egyházában a bátorságot inában hordó több egyházi elöljáró rendszerint elhárítja a magyarság érdekei melletti kiállást azon a címen, hogy ő előbb katolikus és csak azután magyar. Íme a páratlan alkalom számukra, hogy katolikusságukért végre kiálljanak! [...] Erdélyben írva ezen sorokat az sem hagyható említés nélkül, hogy Erdély Románia általi bekebelezésének 2018-as centenáriumára a Romániai Püspöki Kar meghívta «Ferenc, Róma püspökét» a román katolikusok által lakott helyekre. Eközben az erdélyi vagy magyarországi katolikus szervezők meghívásának elfogadására remény sem mutatkozott. Sajnos nem tudni arról, hogy a Románia területén élő magyar katolikusokért felelő püspökök bármilyen módon tiltakoztak volna akár az esetleges látogatást, akár a diszkrimináló szervezést illetően. Állítólag magánbeszélgetésben erre mondta egyik KDNP-s vezető: „«egy ilyen pápát» [...] mi nem is nagyon szívesen hívnánk meg.” [Kósa András: Romániába megy a pápa – mi nem örülünk / mno.hu, 2016. november 30.]
szozat.org/…tozott Asszony_polkorrekt_aposztazia_final-jav.pdf
Bazsó-Dombi Attila
Tehát a közvetlen előzmény:
„Úgy tudjuk, a magyar fél ellenérzéseit nem elsősorban az táplálja, hogy Ferenc pápa úgy keresi fel Romániát, hogy kihagyja Magyarországot: mivel a vatikáni helyzettel a magyar kormányban is tisztában vannak, eleve nem tápláltak illúziókat egy esetleges itteni látogatást illetően. Sőt, információink szerint nemrég egy KDNP-s vezető egy nem nyilvános beszélgetésen még …More
Tehát a közvetlen előzmény:
„Úgy tudjuk, a magyar fél ellenérzéseit nem elsősorban az táplálja, hogy Ferenc pápa úgy keresi fel Romániát, hogy kihagyja Magyarországot: mivel a vatikáni helyzettel a magyar kormányban is tisztában vannak, eleve nem tápláltak illúziókat egy esetleges itteni látogatást illetően. Sőt, információink szerint nemrég egy KDNP-s vezető egy nem nyilvános beszélgetésen még azzal is „tréfálkozott”, hogy „egy ilyen pápát” (itt Ferenc melegekkel, menekültekkel, abortusszal kapcsolatos nézeteire célzott) mi nem is nagyon szívesen hívnánk meg.”
magyarnemzet.hu/…ivum/romaniaba-megy-a-papa-mi-nem-orulunk-3917381/
francesco69
Minek jön ide, Csíksomlyón is mint a citrom olyan pofát vágott, magyar népet szinte szóra sem méltatta. Nem tetszik neki a magyar katolicizmus, az üldözött keresztények segítése mert a céljaival ellentétes. Viszont, ha nem akar találkozni a magyar vezetőkkel, nem kell fogadni a reptéren, csak úgy jöjjön mint magánember. Semmi védelem, védje az aki akarja. Egy lépést se tegyenek a védelme …More
Minek jön ide, Csíksomlyón is mint a citrom olyan pofát vágott, magyar népet szinte szóra sem méltatta. Nem tetszik neki a magyar katolicizmus, az üldözött keresztények segítése mert a céljaival ellentétes. Viszont, ha nem akar találkozni a magyar vezetőkkel, nem kell fogadni a reptéren, csak úgy jöjjön mint magánember. Semmi védelem, védje az aki akarja. Egy lépést se tegyenek a védelme érdekében. Az ilyen ember semmit sem érdemel. Az egész kongresszust elrontja a jelenléte, meg a kétértelmű beszédje. Majd Szlovákiában magasztalja a kereszténységet és az egyházat, amit a magyar egyház szervezett, őrzött 1000 éven keresztül. Az lenne a legjobb, ha nem jönne. Minek jön, zavart kelteni, az ostobaságaival, és a beteges lelkületéből fakadó hitetlenség gonoszságával?
Elena Kis
Sok mindenben igazat is adok neked. Ha nem hivatalos a látogatás, jöjjön "magán emberként".Egyébként pedig az "Isten, haza, család" üres szlogen, kedves Pók Katalin. Rosszul vagyok tőle amikor meghallom. Tudnék mesélni "Isten" - akit meghuroltak, mert kitette a keresztet a munkahelyén a falra. "Haza" - amikor nem az itt lakó emberek a fontosak. "Család" - amikor több száz gyermek éhezik az …More
Sok mindenben igazat is adok neked. Ha nem hivatalos a látogatás, jöjjön "magán emberként".Egyébként pedig az "Isten, haza, család" üres szlogen, kedves Pók Katalin. Rosszul vagyok tőle amikor meghallom. Tudnék mesélni "Isten" - akit meghuroltak, mert kitette a keresztet a munkahelyén a falra. "Haza" - amikor nem az itt lakó emberek a fontosak. "Család" - amikor több száz gyermek éhezik az országban. Dumálni lehet.
Lajos D
Nem pletyka az, ha a kremlinológia szabályai szerinti üzenetet dekódol Edward Pentin. Kár, hogy a magyar gloriára nem az angol hozzászólást osztottad meg, charisma. Mert sokan sokalljuk a pápa Magyarországon töltött idejét.
Beati pauperes spiritu
A Szűzanya óvja meg az Ő örökségét a hamis prófétáktól🙏🏻🙏🏻🙏🏻
charisma
Bazsó-Dombi Attila
@charsima
Csupán folytatódik a szerecsenmosdatás!