Clicks14
sl.news

Frančiškova reforma: "moteči" in "nevarni" karakterji

Kardinal Braz de Aviz in nadškof Carballo, vodja kongregacije za verske skupnosti, sta "moteča in nevarna lika", piše MarcoTosatti.com (13. september).

Zdaj so vse stare obredne skupnosti pod njunim poveljstvom in jima postavljajo "svete giljotine". Aviz se ponaša, da je baraba (sic!), potomec portugalskih kraljev in je bil kot duhovnik povezan z gibanjem Focolare in komunistično liberalistično teologijo, zato ga je Janez Pavel II. postavil za škofa in nadškofa.

Njegovo napredovanje v Rim s strani Benedikta XVI leta 2011 je presenetilo brazilsko nunciaturo, saj je njegova obsedenost z gospodarstvom pustila bridke spomine. Osebno je priznal, da je kril duhovnike, ki so imeli otroke, vključno s svojim zdaj že pokojnim bratom, ki mu je zaupal župnijo v Braziliji.

Carballo je postal znan kot general frančiškanov (OFM), ko je bil odgovoren za največji gospodarski škandal med verskimi skupnostmi (izguba: 50 milijonov evrov). Zadeva - očitno - nikoli ni bila raziskana, ker so bili zanjo odgovorni "liberalci".

V središču primera so bile naložbe, povezane z mamili in orožjem. Carballo prav tako ne živi s frančiškani v neposredni bližini Vatikana, ampak v razkošnem stanovanju na vatikanskem ozemlju (Specola: "za vsak slučaj").

Carballo je bil pred kratkim očitno tudi dovolj brez sramu, da je objavil dokument o smernicah za dobro upravljanje med verskimi skupnostmi ...

Slika: João Braz de Aviz, José Carballo © wikicommons, CC BY-SA, #newsUoxcdwixxp