Clicks333
hr.news

Viganò: Međureligija je u modi - Božićna polnoćka nije

Franjo i vatikanski gej lobi de facto su odobrili gej pseudo-brak, napisao je nadbiskup Viganò 22. listopada.

Sada očekuje da Vatikanski tiskovni ured izjavi kako je Bergoglio "krivo shvaćen" i kako je Franjina izjava preuzeta iz starog intervjua, "no šteta je nanesena".

Prema Viganu, u [vatikanskom] "zapovjednom mjestu postoji klika homoseksualaca" koji tjeraju Franju da brani "porok koji dijele i prakticiraju".

Franjo, koji je "namjerno dvoličan i jezuičan", poigrava se dvosmislenošću i provokacijom, objašnjava Viganò. Dakle, on ne proturječi otvoreno katoličkoj doktrini, no dopušta biskupima da to učine kako bi kasnije odobrio njihova stajališta.

Razlog tome je provociranje katoličkih kardinala da ga optuže za herezu. Franjo bi to mogao iskoristiti kao izgovor da ih protjera i učvrsti svoju moć, kako objašnjava Viganó.

On vjeruje da Franjo želi sve religije svesti na najniži zajednički nazivnik, izražen u "solidarnosti", "okolišu" i "pacifizmu", da bi se predstavio kao 'pontifeks' nove religije". Tada će katolike izbaciti društvo i Franjina nova "crkva".

Viganó naglašava da se Franjin nedavni međureligijski sastanak poklopio s najavom da je božićna misa polnoćka za 2020. godinu otkazana.

Slika: Carlo Maria Viganò © RemnantNewspaper.com, CC BY, #newsCzzvjgphgf