Clicks88
nl.news

Heralden van het Evangelie: De grote vijand is kardinaal Bráz de Aviz

Hij begrijpt niet waarom de Heralden van het Evangelie door Franciscus onder voogdij zijn geplaatst. Humberto Goedert, 53, een celibatair ex-secretaris-generaal van de groep en Braziliaans advocaat, schrijft dit op MarcoTosatti.it (12 oktober).

Anti-kerkelijke media beweerden dat vermeende exorcismes, uitgevoerd door Herald-priesters, de voogdij in gang hebben gezet.

"Als dat het geval was, waarom werden onze nonnen en leken dan ook onder een commissaris geplaatst?" maakt Goedert bezwaar.

Hij zegt dat kardinaal João Bráz de Aviz, de in Brazilië geboren prefect van de Congregatie voor Religieuzen, nooit heeft geantwoord op de informatie die hij van de Heralden heeft ontvangen, en dat de Heralden ook geen verslag hebben ontvangen van het onderzoek van het Vaticaan. "Hoe zit het met de dialoog?" vraagt Goedert.

De Heralden beschikken over informatie uit 2010 waaruit blijkt dat Bráz een "dreigende sluiting" van de Heralden voorspelde, nog voordat hij door Benedictus XVI naar Rome werd bevorderd.

#newsWfiznnraxy