Clicks26
ro.news

Cardinalul de 2,5 preoți al lui Francisc a murit deja

Cardinalul din Brunei Cornelius Sim, în vârstă de 69 de ani, a încetat din viață la 8:28 dimineața la Spitalul Memorial Chang Gung, orașul Taoyuan, Taiwan, la 29 mai.

Suferind de cancer, a ajuns pe 8 mai la spital, a trebuit să facă o carantină reglementara și abia apoi a primit un tratament de terapie celulară la care nu a răspuns.

În timpul acestor terapii, celulele sunt introduse într-un pacient, de exemplu, prin transplantul de celule albe din sânge (celule T) capabile să lupte împotriva celulelor canceroase, de exemplu împotriva leucemiei.

Francisc l-a făcut pe Sim, care a avut o călătorie lungă către preoție, cardinal în urmă cu doar șase luni. Din cauza regimului Covid-19 și din motive de sănătate, el nu a putut participa la consistoriu.

La vizita sa Ad limina din 2018, Sim i-a spus lui Francisc că Vicariatul Apostolic al Brunei are preoți „doi și jumătate”. Este format din trei parohii. În decembrie 2020, Sim a fost numit membru al Congregației pentru Cler.

Sub pretextul „periferiilor”, Francisc numește adesea cardinali irelevanți din punct de vedere instituțional. Acest lucru slăbește importanța Colegiului Cardinalilor și îi întărește puterea personală.

Imagine: Cornelius Sim © wikicommons, CC BY-SA, #newsDswujmkwts